De VAK
schildert De Nachtwacht

Geïnspireerd door het tv-programma Het geheim van de meester gaat De VAK de uitdaging aan. De Nachtwacht schilderen in vier weken op ware grootte. Honderd cursisten tekenen en schilderen van De VAK doen mee. Elke cursist schildert een onderdeel van het schilderij die na vier weken als een geheel samenkomen. De Nachtwacht is dan van 3 tot en met 1 mei te zien in OPEN.

Meekijken

Voor deze uitdaging is een enorme print van De Nachtwacht gemaakt. De print wordt, net zoals in het tv-programma, eerst overgetrokken. Daarna gaan de cursisten elk hun deel schilderen. 

Afmetingen

De Nachtwacht is 3,63 m x 4,37 m groot. Oorspronkelijk was het doek 4,00 m x 5,00 m groot.

Materiaal

De oorspronkelijke Nachtwacht is op doek. De VAK maakt hem op panelen.
Er zijn ca. 50 potten verf nodig.

Wist je dat

De Nachtwacht pas sinds 1797 De Nachtwacht heet? Daarvoor was het: 'Schutters van wijk II onder leiding van kapitein Frans Banninck Cocq'

“Alleen de voorpret was al groot. Het is zo leuk om te zien hoe cursisten uit verschillende groepen samenkomen om hieraan mee te werken. Ze zijn allemaal zo enthousiast! Maar nu wordt het spannend of we het ook echt gaan halen. Rembrandt deed er iets meer dan een jaar over om De Nachtwacht te schilderen, wij gaan het in vier weken doen”.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info