Speel mee in de toneelproductie van de VAK!

In deze cursus jaar ga je je eigen makerschap als speler verder ontwikkelen en toewerken naar een lange productie. Heb je speelervaring en wil je je verdiepen als speler en maker? Dan is de productieklas wat voor jou!

Toneelcursus voor 13 t/m 18 jaar

De productieklas is voor jongeren die al enige toneelervaring hebben. En die graag naar een voorstelling toewerken in het cursusjaar.

Wat leer je tijdens deze toneelcursus?

In de productieklas werk je verder aan de basistechniek van het toneelspelen en podiumbewustzijn. Al makende en onderzoekend werken we naar een voorstelling toe. We werken dit jaar aan het maken van scenes en werken met teksten. We ontwikkelingen een verhaallijn, werken met muziek en schrijven teksten. Er is aandacht voor fysiek spel, het maken van decor en kostuums om zo tot een eigen en unieke voorstelling te komen.


- Bij de productiegroep staat het onderzoek centraal.
- We werken aan verschillende invalshoeken om tot een voorstelling te komen: (eigen) tekst, muziek, fysiek, ruimte. Ook werk je verder aan je basistechniek.
- Dit onderzoek mondt uit in een lange voorstelling voor publiek en mogelijk op festivals.
- Je verdiept je speltechniek: emoties, spel met stem en lichaam en podiumbewustzijn.
- Je leert zelf korte scenes te maken en die te verfijnen en in een groter geheel te plaatsen van de voorstelling (het ontwikkelen van dramaturgische lijn)
- Jouw ideeën en input bepalen de voorstelling/productie

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor deze toneelcursus?

Je hoeft niets aan te schaffen of mee te brengen. 

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Een proefles volgen voor deze cursus is tot aan de kerstvakantie 2019 mogelijk. Neem daarover contact op via info@vak-delft.nl. Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail, met je vraag en de vermelding voor welke docent de vraag is, naar het zelfde emailadres.