De vloer is van jou!

Heb je ervaring in toneelspelen en wil je dat verdiepen? Wil je met nog meer zelfvertrouwen op het podium staan? Schrijf je dan in voor deze toneelcursus.

Toneellessen voor volwassenen

Voor volwassenen met ervaring in toneelspelen, die hun spelvaardigheden willen verbreden en voor publiek willen spelen.

Wat ga je doen in de toneellessen?

Deze cursus bouwt door op de cursus Toneel 18+ jr basis. Je gaat dieper in op diverse onderwerpen, zoals:
  • fysiek bewustzijn: hoe geef je middels je lijf vorm aan je spel, kun je jouw personage een eigen motoriek en voorkomen meegeven?
  • tekstbehandeling: taalgebruik, zinsopbouw, opbouw van conflict en hoe kun je dat zo spelen dat het geloofwaardig overkomt?
  • samenspel: een scène improviseren en erop vertrouwen dat juist in samen spelen de mooiste dingen ontstaan.
Er wordt gewerkt vanuit verschillende bronnen: theaterteksten, eigen verhalen, fysieke improvisatie, muziek, decor en kostuum. Je leert denken als een theatermaker en de communicatie met het publiek wordt steeds belangrijker.

Het eerste cursusblok (september tot februari) is gericht op verdieping van spel. Dit wordt afgerond met een korte presentatie voor publiek. In het tweede cursusblok (maart tot juni) werken we, naast de techniek, toe naar een voorstelling die in een theater voor publiek wordt gespeeld.
De blokken zijn zowel los als in combinatie te volgen.

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles.

Wat moet je aan doen of meenemen naar de les?

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen. 

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Een proefles volgen is mogelijk. Neem daarover contact op met info@vak-delft.nl. Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail naar het voorgaande mailadres met je vraag en een vermelding van de naam van de docent.