Acteren leer je bij De VAK


Altijd al op de planken willen staan? Dan is dit je kans. Deze basiscursus is een laagdrempelige toneelcursus voor spelers die altijd al eens toneel wilden spelen. Spelplezier, humor en al spelend ontdekken staan voorop in de cursus.

Toneellessen voor volwassenen


Deze toneelcursus is er voor iedereen vanaf 18 jaar, zonder spelervaring of voor spelers met al enige spelervaring die hun kennis willen opfrissen.

Wat ga je doen in de toneellessen?


In deze toneelcursus leer je de beginselen van het toneelspelen. Je werkt de eerste lessen aan jouw ontwikkeling als speler. Je wordt je bewust van het gebruik van je lichaam en je stem om tot spel te komen. Je leert de basisvaardigheden om een scène te kunnen maken, om simpele conflictsituaties te kunnen uitspelen en om emoties te kunnen spelen.

Als je de basis onder de knie hebt, werk je in ieder les vanuit verschillende theaterwerkvormen aan je eigen makerschap. Je leert dan de verschillende facetten van het theatervak kennen: personageontwikkeling, fysiek theater, beeldend theater, improvisatietheater, locatietheater, het schrijven van een dialoog, het werken vanuit een vaste tekst en het maken van eigen scènes.

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles.

Wat moet je aan doen of meenemen naar de les?

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen. 

Schrijf je in!


Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Een proefles volgen is mogelijk. Neem daarover contact op met info@vak-delft.nl . Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail naar het voorgaande mailadres met je vraag en een vermelding van de naam van de docent.