Speel mee in de toneelproductie

Wil je je als speler verder ontwikkelen en de diepte in met het werken met tekst? Wordt je enthousiast om een voorstelling te maken en die meerdere keren voor een publiek te spelen? Dan is de productiecursus wat voor jou!

Productiecursus voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar

De productieklas is voor jongeren die al enige toneelervaring hebben, die graag naar een voorstelling toewerken in het cursusjaar.

Wat leer je tijdens deze toneelcursus?

In de productieklas werk je verder aan de techniek van het toneelspelen en podiumbewustzijn. Je gaat verder door op verschillende onderwerpen zoals: personage ontwikkeling, emoties en samenspel. Op basis van verschillende teksten en monologen werk je in het bijzonder aan tekstbehandeling: hoe zorg je dat een tekst geloofwaardig is? Hoe reageer je in tekst op elkaar? Wat zeg je nu eigenlijk? Hoe bouw je de spanning in een tekst op? In het tweede deel werk je met de andere spelers vanuit een tekst toe naar een eindproductie die je meerdere keren voor publiek speelt. Naast tekst is er aandacht voor fysiek spel, en het werken vanuit muziek, decor en kostuum.

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor deze toneelcursus?

Je hoeft niets aan te schaffen of mee te brengen. 

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Een proefles volgen voor deze cursus is tot aan de kerstvakantie 2020 mogelijk. Neem daarover contact op via info@vak-delft.nl. Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail, met je vraag en de vermelding voor welke docent de vraag is, naar het zelfde e-mailadres