Maak een theaterproductie

In deze korte productie cursus werk je met maximaal 8 spelers aan een hele bijzondere audio-theatertocht 'Op pad met de meesterdief' door het oude centrum van Delft. In een Gouden duo, van meesterdief en handlanger, gewapend met vervalste sleutels en zaklantaarns nemen jullie het publiek mee op jullie nachtelijke dievenpad. Via binnendoor weggetjes, achterom steegjes en door deuren die normaal gesloten blijven, voeren jullie hen langs de achterkant van de rijke gebouwen en geschiedenis van Delft. Zo ervaart het publiek wat de Gouden Jaren opbrengen voor een dief.
Bijvoorbeeld: hoe komt het dienstmeisje van Vermeer aan haar parels, welke schilderijen van Pieter de Hooch in de Prinsenhof zijn een vervalsing. Enne, dat pakketje, afgeleverd door een scooter-boy, dat is toch geen pizza?
Alles wordt extra spannend omdat er gebruik wordt gemaakt van een sound story via koptelefoons.

Korte productiecursus voor 18+

Voor deze korte cursus zoeken wij spelers (18 jaar en ouder) met enige spelervaring en die houden van locatietheater. We verwachten dat je alle repetitiedata aanwezig bent, en zoveel mogelijk van de speeldata beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers, speel je 3 tot 6 van de avonden.

Wie is je docent?

Dit project is een initiatief van theatermakers Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten van TIC theater in context. Zij hebben ervaring met audio theaterrondleidingen. Voor de soundstory werken zij samen met een soundscape designer.

Wat zijn de lesvormen?

Als speler werk je in duo’s. Samen ga je met een kleine groep van maximaal 18 toeschouwers (deelnemers aan de theatertocht) op pad. Onderweg zijn er op verschillende plekken tableau vivants en er gebeuren diverse dingen. Via de koptelefoons hoort het publiek jullie gedachten, inclusief een spannende soundscape, waardoor het voor hen een filmische ervaring wordt.

Data repetities:

Maandag 11 nov Kick-off en 1e repetitie  20.15 - 22.45 
Maandag 18 nov Repetitie 2 20.15 - 22.45
Zondag 24 nov Repetitie 3 - 10.00 - 17.00
Maandag 2 dec  Repetities 4 20.15 - 22.45
Zondag 8 dec  Generale repetitie 13.00 - 21.00


Data theatertocht:

Di 10 t/m Zo 15 dec 4 tochten per avond 17.00 - 20.00

Per duo speel je twee tochten op een avond.

Duo 1: 17.00 - 17.45 & 18.00 - 18.45

Duo 2: 17.30 - 18.15 & 18.30 - 19.15

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor deze korte cursus theaterproductie?

Voor deze cursus hoef je niets mee te brengen.

Schrijf je in!

Nieuwsgierig geworden naar dit project? Heb je vragen? Neem gerust contact met de docenten op via theaterincontext@gmail.com. Of kom in ieder geval naar de kick-off/eerste repetitie op maandag 11 november.
Meld je wel van tevoren aan via info@vak-delft.nl.
Wil je direct zeker zijn van een rol in deze spannende tocht, schrijf je dan meteen in via de inschrijfbutton. Natuurlijk verwachten wij je dan zeker bij de eerste bijeenkomst op 11 november.

Met Delftpas: €25,- korting! Ook als je dit jaar bij De VAK al een keer korting heb gehad met je Delftpas!

Website docenten