Speel en maak een voorstelling over de oorlog

Vind je het leuk om te acteren en theater te maken? Heb je interesse in geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder? Lijkt het je leuk om een voorstelling op locatie te spelen? Dan is de jongerenvoorstelling Theater Na de Dam iets voor jou!

Theater Na de Dam, voorstelling door jongeren van 12 tot en met 18 jaar

Dit bijzondere locatieproject is voor iedereen die geïnteresseerd is in theater en geschiedenis. Je werkt samen met twee regisseurs aan materiaal voor een locatievoorstelling en speelt die op 3 en 4 mei op een locatie in de stad. Ervaring is niet nodig. Wat ga je doen in de jongerenvoorstelling Theater Na de Dam? Je maakt in korte tijd een locatievoorstelling aan de hand van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Delft. We sluiten dit jaar aan bij verhalen van Joodse slachtoffers die worden herdacht middels de zogenaamde Struikelstenen. De voorstelling zal worden gespeeld langs plekken waar deze stenen worden geplaatst. 
Het project bestaat uit twee delen. In het eerste deel spreek je met (Joodse) mensen die de oorlog in Delft hebben meegemaakt, of met mensen die de verhalen van bijvoorbeeld hun ouders kennen. In het tweede deel maak je op basis van de gevonden verhalen een locatievoorstelling, waar je zelf in speelt. 

De voorstelling speelt op 3 en 4 mei 2021 in het centrum van Delft en maakt onderdeel uit van tientallen voorstellingen in Nederland die op eenzelfde manier zijn gemaakt.

Bij deelname moet je rekening houden met de volgende repetitiedagen: 

 
Blok 1 Onderzoek en materiaal verzamelen 

Zaterdag 20 februari 13.00- 15.30 

Zaterdag 27 februari 13.00-15.30 uur 

Zaterdag 27 maart 13.00-15.30 uur 

Zaterdag 3 april 13.00-15.30 uur 

Zaterdag 17 april 13.00-15.30 uur 

Zaterdag 24 april Theater Na de Dam landelijke jongeren dag in Amsterdam 

 

Blok 2 Maken 

Woensdag 28 april t/m 3 mei zijn de repetities in De VAK van 11.00-14.30 uur. 

Op 3 en 4 mei spelen we de voorstelling meerdere keren op locatie.

Wat zijn de lesvormen? 

Het is een groepsles. 

 
Wat moet je aan doen of meenemen naar de les? 

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen.  

 
Schrijf je in! 

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl met je vraag en een vermelding van de naam van de docent. 

Foto: Theater na de Dam 2019 - fotograaf Dennis Herman