Speel en maak een voorstelling over de oorlog

Vind je het leuk om te acteren en theater te maken? Heb je interesse in geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder? Dan is de jongerenvoorstelling Theater Na de Dam iets voor jou! Dit bijzondere locatieproject is voor iedereen die geïnteresseerd is in theater en geschiedenis. Je werkt samen met twee regisseurs aan materiaal voor een locatievoorstelling. Je maakt in korte tijd een locatievoorstelling aan de hand van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Delft. Ervaring is hiervoor niet nodig. 

Theater Na de Dam, voorstelling door jongeren van 12 tot en met 18 jaar

Omdat we dit jaar nog steeds te maken hebben met corona is er een bijzonder plan voor de voorstelling ontwikkeld. Dit jaar wordt er gewerkt met een stadsplattegrond van Delft, waarop allemaal locaties zijn gemarkeerd met QR codes. Deze codes verwijzen naar verschillende onderdelen die met de locaties te maken hebben, zoals gefilmde scènes, podcast-verhalen en creatieve opdrachten. In plaats van naar een voorstelling te komen, kunnen mensen de kaart kopen en dan met die kaart de route ‘digitaal’ lopen. Ze kunnen de QR-codes zowel thuis als tijdens het wandelen aanklikken om zo de ‘voorstelling’ bekijken.

Je gaat voor deze speciale voorstelling corona-proof scènes filmen op locaties in de stad. Je gaat werken aan hoe je een scene speelt voor een camera, dat vraagt namelijk een andere techniek dan op locatie of in een zaal. Daarnaast wordt je, als je dat interessant vindt, betrokken bij de techniek; het opnemen, het geluid en zo verder. Ook zullen er op locatie podcasts opgenomen worden, zodat de sfeer van de stad deel wordt van het geluid. Op basis van de verhalen ga je verder creatieve opdrachten verzinnen, waardoor de ‘toeschouwers’ zich verplaatsen in een oorlogssituatie en zich afvragen wat zij gedaan zouden hebben.

Repetities

Een deel van de repetities zal vanwege corona online gedaan worden. De omstandigheden zijn nog te onzeker om als groep telkens bij elkaar te komen. Vanwege de nieuwe plannen is de groep ook kleiner dan vorige jaren. Bij 14 deelnemers sluit de inschrijving. Meld je daarom snel aan!

Om praktische redenen, zoals het monteren van de filmpjes, starten de repetities eerder en zijn de meeste repetitiedagen in de weekenden voor de meivakantie. De meeste repetities zijn tussen 11 en 15 uur. Houd daar rekening mee als je je inschrijft. Dit zijn voorlopig de repetitiedagen:  

Week 1
3 april, zaterdag 11.00 – 15.00 uur
4 april, zondag 11.00 – 15.00 uur


Week 2
10 april zaterdag 11.00 – 15.00 uur
11 april zondag 11.00 – 15.00 uur

Week 3
17 april zaterdag 11.00- 15.00 uur 
18 april zondag 11.00- 15.00 uur 

Week 4
21 april woensdag (avond)
24 april zaterdag 11.00- 15.00 uur 
25 april zondag 11.00- 15.00 uur 

Week 5
28 april woensdag 11.00- 15.00 uur
29 donderdag 11.00-15.00 uur
30 april vrijdag 11.00- 15.00 uur
1 mei zaterdag 11.00- 15.00 uur (reserve)

Week 6
4 mei (gezamenlijke afronding in de avond)

 

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles. 

 
Wat moet je aan doen of meenemen naar de les? 

Je hoeft niets specifieks aan te doen of mee te brengen.  

 
Schrijf je in! 

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Heb je een vraag voor een docent? Stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl met je vraag en een vermelding van de naam van de docent. 

Let op: Het programma kan aangepast worden indien er vanuit de overheid maatregelingen worden getroffen in verband met het coronabeleid.

Foto: Theater na de Dam 2019 - fotograaf Dennis Herman