Handgeschepte kaarten maken met woorden uit een krant

Ontdek welke verhalen in kranten en tijdschriften zitten die je niet zomaar ziet. In deze workshop maak je zelf papier en ‘schrijf’ je een verhaal of gedicht met woorden uit een krant. Je maakt één of meerdere handgeschepte kaarten met tekst. 

Workshop verhalen scheppen 12 t/m 16 jr.

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar? Heb je zelf weleens papier gemaakt? Hou je van gedichten, verhalen en dingen maken? In de workshop Verhalen scheppen doe je het allebei!

Wat leer je tijdens de workshop verhalen scheppen?

Je leert hoe je papier kunt maken van lompen. Met waterige pulp en een speciale zeef schep je een kaart. De kaarten worden geperst en gedroogd. Je leert hoe je met woorden uit een bestaande tekst een nieuw verhaal of gedicht kunt maken. Je ontdekt welke woorden je nodig hebt om jouw verhaal te vertellen. Soms zijn dat er veel, soms weinig. Je leert hoe je de woorden en het papier verbindt.

Wat zijn de lesvormen?

In deze groepsles luister je naar een aantal gedichten en ga je actief aan de slag met je eigen verhaal of gedicht. We bekijken samen de gemaakte kaarten in de groep.

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor de workshop verhalen scheppen?

Trek kleding aan die vies mag worden en/of neem een schort mee. De materialen en het gebruik van het gereedschap zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

 Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent