Hoe je van een oud boek een nieuw boek maakt

Wat doe je met afgeschreven boeken, boeken die niet meer gelezen worden? Bewaar je ze? Breng je ze naar de kringloop of gooi je ze zelf bij het oud papier?

In deze creatieve workshop Oud boek nieuw gebruiken we pagina’s uit oude afgeschreven boeken om nieuwe boeken te maken: upcycling. De woorden op het oude papier gebruiken we om een nieuw verhaal of gedicht te maken. De docent begeleid je stap voor stap en gebruikt hierbij technieken uit de stroming ready-made en black-out poetry (stiftgedichten). De stukken tekst die we niet gebruiken verdwijnen onder illustraties en kleur, waardoor een nieuw beeld ontstaat. Je werkt met wasco, fijnschrijvers en ecoline. Als het binnenwerk ligt te drogen maak je de omslag van een ander deel van een boek, waarna je het nieuwe boek in elkaar zet, met lijm en/of met vouwtechnieken. Je gaat naar huis met een unieke combinatie van taal, beeld en boek.

Schrijf je nu in voor deze unieke workshop met schrijftechnieken én beeldende technieken en maak van een oud boek een nieuw boek.

Workshop Oud boek nieuw voor volwassenen

Hou je van boeken, taal en buiten de lijntjes kleuren? Schrijf je verhalen of gedichten en wil je ontdekken welke combinatie je kunt maken met beeld? Of ben je juist beeldend ingesteld en wil je ook weleens iets met woorden doen? Dan is de workshop taal, beeld en boek voor jou!

Wat leer je tijdens de workshop Oud boek nieuw?

Je leert hoe je in een bestaande tekst een nieuw verhaal of gedicht kunt vinden. Hoe je de tekst kunt combineren met beeld en hoe je met eenvoudige technieken een bijzonder boek kunt maken.

Wat zijn de lesvormen?

In deze groepsles luister je naar een aantal gedichten en ga je actief aan de slag met je eigen verhaal of gedicht. Je verwerkt de tekst op pagina’s van afgeschreven boeken met wasco en ecoline en maakt er terplekke een nieuw boek van.

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor de workshop taal, beeld en boek?

Trek kleding aan waarop een vlekje (ecoline) niet erg is en/of neem een schort mee. De materialen en het gebruik van het gereedschap zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

 Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent