Intriges ontwikkelen

Wil je aan een langer verhaal door kunnen werken? In deze schrijfcursus kan dat. Je komt zelf met een globaal idee voor een verhaal of een roman die je wilt schrijven, dat bouw je verder uit. Door de feedback van anderen krijg je steeds weer nieuwe ideeën en inspiratie. Een verhaal opbouwen gebeurt stap voor stap. Zet die eerste stap!

Schrijfcursus voor gevorderden 18+

Deze cursus is voor schrijvers die langer aan een tekst willen werken. Dat kan een kort verhaal zijn of zelfs een roman. Een goed verhaal echt afmaken kost tijd en doorzettingsvermogen. In een groep werken geeft veel ondersteuning bij het schrijfproces.

Wat leer je tijdens de werkgroep proza voor gevorderden? 

Iedereen komt met een eigen idee voor een verhaal. Je krijgt handvatten om een plot op te bouwen, een personage uit te diepen, dialogen levensechter te maken, spanning te creëren. De bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om met elkaar het schrijfwerk te bespreken, je bent elkaars eerste lezers. Met elkaar onderzoek je hoe je als schrijver de lezer het verhaal intrekt.

Je leert kritisch lezen, feedback geven en feedback ontvangen en je ontwikkelt een eigen stijl van schrijven.

Wat zijn de lesvormen?

Je leert door de aanwijzingen van anderen je eigen tekst te verbeteren. Soms geeft de docent een extra schrijfprikkel of wat theoretische achtergrond ter ondersteuning.

Wat moet je meenemen naar de werkgroep proza? 

Als cursist stuur je je geschreven tekst, vooraf aan iedere les, naar de andere cursisten. Zo kan iedereen voorbereid feedback geven.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus gaat altijd door: Ten tijde van een lock-down wordt het programma online voortgezet.


Werkgroep Proza is een jaarcursus voor gevorderden. Voorafgaand aan de cursus stuur je een eerder geschreven verhaal naar de docent. En een eerste idee over het verhaal dat je wilt gaan schrijven.

De cursus vindt plaats één keer in de drie weken.

De data voor werkgroep 1 zijn: 16 september; 7 en 28 oktober; 18 november; 9 december; 13 januari; 3 februari; 3 en 24 maart; 7 april; 12 mei, 2 en 23 juni; 7 juli. 

De data voor Werkgroep 2 zijn: 23 september;14 oktober; 4 en 25 november; 16 december; 6 en 27 januari; 17 februari; 10 en 31 maart; 21 april;19 mei; 9 en 30 juni. 


Benieuwd wat voor schrijfcursussen er nog meer in Nederland te vinden zijn? Kijk ook naar: https://schrijvenonline.org/activiteitenFacebook
LinkedIn
Eigen website van docent