Verbeeldingskracht

Een filmverhaal is interessant als er ontwikkeling in zit. Als je wilt weten hoe het verhaal afloopt, als je als het ware mee-ademt met de personages op het doek. Om dat voor elkaar te krijgen moet je weten hoe je de kijker kunt manipuleren.

Schrijfcursus voor volwassenen

Voor schrijvers die meer willen weten over de schrijftechnieken die een scenarist inzet om een filmverhaal perfect op spanning en sfeer te krijgen.

Wat leer je tijdens de cursus scenario schrijven?

Je leert naar filmscènes kijken, door een filmscène te analyseren kom je er achter wat de maker heeft ingezet om tot een bepaald effect te komen. Je laat je door bestaand filmmateriaal inspireren en je bedenkt ook zelf scènes. Je leert wat een plotvraag is en hoe je een personage en zijn manier van handelen interessant maakt. Je leert over plotvragen, dialoog, kennisvoorsprong en structuur.

De ene keer lijken de werkvormen heel speels, de andere keer zijn ze juist dwingend.

Wat zijn de lesvormen?

De cursus is een groepsles. De ene keer kijkje samen naar filmscènes om daar de kunst van af te kijken. De andere keer werk je in je eentje aan een script. Je leert om plotjes te maken, dat gebeurt bij voorkeur in groepjes, om die vervolgens zelf uit te werken. Je leert over de werking van een voice-over binnen een film. Je leert om in beeld te denken.

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor de schrijfcursus?

In deze schrijfcursus schrijf je met pen en papier of werk je op je eigen laptop. Soms wordt er ook getekend, wanneer je werkt aan een storyboard.

Schrijf je in!