Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Mocht je op de wachtlijst willen, mail dan naar info@vak-delft.nl

Poëziewerkplaats voor ervaren dichters

De Poëziewerkplaats [kortweg PWP] staat in 2020-2021 onder leiding van dichter Ingmar Heytze. Hij geeft steeds nieuwe impulsen en opdrachten. Onder zijn leiding bespreek je elkaars werk en verfijn je je schrijverschap. Wanneer er projecten zijn samen met andere kunstdisciplines of bij (stads)evenementen, dan kun je daaraan meedoen met je werk. De bijeenkomsten zijn één keer per 14 dagen.
Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk. Wanneer er plaatsen vrij zijn, ontvang je een uitnodiging om werk in te zenden. Is er geen plaats, dan ontvang je bericht dat je op de wachtlijst komt.
De inschrijving en plaatsing op de wachtlijst vindt plaats via VAK-docent Margriet van Bebber.

Over Ingmar Heytze
Ingmar Heytze (Utrecht 1970) publiceerde o.m. een stuk of vijftien dichtbundels en werkte als columnist o.a. voor de Volkskrant, Onze Taal en het AD Utrechts Nieuwsblad. Zijn meest recente bundel Ik wilde je iets moois vertellen verscheen in 2018. Heytze is literair frontman van de band Asfaltfeeën. Dit najaar verschijnt bij Excelsior de LP Zwart glimmend chroom.

Gedichten schrijven en bespreken voor gevorderde dichters

De Poëziewerkplaats is voor ervaren gevorderde dichters die elkaars gedichten bespreken en van feedback voorzien.
Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk, dat door de dichter-begeleider wordt beoordeeld.

Wat leer je in de Poëziewerkplaats?

De deelnemers hebben de nodige poëzietechnieken al in huis. Je krijgt dus geen les in poëzie. In de bijeenkomsten worden de thuis geschreven gedichten met elkaar besproken. Je leert te reageren op de impulsen en schrijfopdrachten van de dichter-begeleider, je gedichten voor te leggen aan de mededichters, die te bespreken en te herschrijven met de ontvangen feedback.

Wat zijn de lesvormen?

De begeleidende dichter geeft een schrijfopdracht, die je thuis uitwerkt in een gedicht. Tijdens de bijeenkomsten van de Poëziewerkplaats wordt elke gedicht besproken. Thuis ga je weer aan de slag met de feedback die je krijgt.
De PWP wordt geregeld uitgenodigd om aan projecten mee te doen binnen en buiten De VAK.

Wat moet ik meebrengen voor de Poëziewerkplaats?

Een kopie van je gedicht voor alle deelnemers en de docent.

Schrijf je in!

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Mocht je op de wachtlijst willen, mail dan naar info@vak-delft.nl

Neem contact op met schrijfdocent Margriet van Bebber om te informeren of er plaats is en of je met jouw ervaring in aanmerking komt voor deelname. 

De bijeenkomsten zijn op woensdag 1x per 14 dagen. De data zijn: 30 september;14 en 28 oktober; 11 en 25 november; 9 december; 6 en 20 januari; 3 en 17 februari; 3 en 17 maart; 7 en 21 april; 19 mei ( reserve 2 juni  



Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent