Meer dan een anekdote 

Bij een kort verhaal is er geen plek voor lange introducties, je duikt er als lezer meteen in. Daar zijn verschillende verhaaltechnieken voor waar je in deze schrijfcursus mee oefent. Je leert hoe je ervoor zorgt dat een lezer verder wil lezen. Het inzetten van tegenstellingen is daar één van de middelen voor. Deze cursus vindt online plaats.

Online schrijfcursus voor volwassenen 

Voor schrijvers die geïnteresseerd zijn in vertelstructuren en graag sleutelen aan verhalen.  

Wat leer je in de schrijfcursus Korte verhalen? 

Je leert over spanningsbogen en plotlijnen. Je oefent verschillende perspectieven; de vertellersstem, het onbetrouwbare perspectief en het wisselende perspectief. Er zijn verschillende manieren om een situatie te verbeelden; we analyseren een paar korte verhalen en leren daarvan. 

Een verhaal krachtig laten beginnen en op het juiste moment laten eindigen, daar heb je ook profijt van bij het schrijven van blogs en bij andere presentaties. 

Wat zijn de lesvormen? 

De cursus is een online groepsles. De meeste schrijfopdrachten zijn individueel. In de brainstormfase wordt er ook wel eens in duo’s of groepjes gewerkt. 

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor de schrijfcursus? 

Je werkt vanaf thuis en krijgt iedere keer een link om aan de les deel te nemen. We werken met Zoom. Je bent vrij om op je laptop te werken of juist met pen en papier.

Schrijf je in! 

De cursus vindt één keer in de veertien dagen plaats op dinsdag: 

29 september; 13 en 27 oktober; 10 en 24 november; 8 december 2020