Leer meerstemmig zingen in een popkoor

Popkoor New Harmony is een kleinschalig koor waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. In dit koor zing je een zeer gevarieerd repertoire popsongs en werk je toe naar verschillende sfeervolle optredens per jaar, begeleid op piano of met een live band. Het plezier in het zingen staat voorop maar er wordt ook aandacht besteed aan techniek en ademhaling. Lijkt het jou ook zo leuk om samen te zingen? Schrijf je dan nu in voor een proefles!

Popkoor New Harmony voor iedereen die graag meerstemmig wil zingen

Bij New Harmony zingen we drie of vierstemmige muziek in de stemgroepen sopraan, mezzo sopraan en alt. We streven er naar de arrangementen zo strak en sterk mogelijk uit te voeren en daarom is het fijn als je thuis het materiaal bijhoudt. Je hoeft geen noten te kunnen lezen want we nemen de verschillende zangpartijen tijdens de repetities op. Enige zangervaring is gewenst maar niet noodzakelijk, als beginner kun je ook deelnemen. Het enige vereiste is dat je een muzikaal gehoor hebt en durft te zingen.

Wat leer je tijdens de koorlessen?

Tijdens de repetities komen verschillende zang technieken aan bod die aansluiten op de wensen en behoeften van jou als individu en van het koor in zijn geheel. Je leert bijvoorbeeld over de werking van de ademsteun, een correcte lichaamshouding en een gezonde en ontspannen manier van zingen. Ook is er veel aandacht voor expressie, inleving en zangplezier. Samen zingen in een koor geeft je energie, het verbroedert en het is ook nog eens hartstikke gezond.

Wat zijn de lesvormen?

Je zingt in een groep van ongeveer 15-20 zangers zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en je werkt toe naar verschillende optredens per jaar.

Wat heb je nodig voor de zangles?

Het is erg handig om een map mee te nemen waarin je je bladmuziek bewaart.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

 Instagram
Facebook
Eigen website van docent