Duik in de wereld die Jazz heet!

Je gaat kennismaken met ritmes en stijlen die je waarschijnlijk niet elke dag hoort: swing, latin, funk, blues, maar ook r&b of rock ritmes zullen voorbij komen. Jazz is tegenwoordig een heel wijd begrip en kent vele invloeden uit allerlei muziekstijlen. Durf deze “muziekreis” te maken!

Jazz & More voor jongeren tot 21 jaar

Deze cursus is bedoeld voor jonge leerlingen die een brede interesse hebben in de muziek en al een beetje gevorderd zijn. Je kan al redelijk noten lezen en vindt het leuk om te leren improviseren. We zoeken een drummer, bassist, pianist en/of gitarist en blazers (sax/trompet/(dwars)fluit).

Wat leer je bij Jazz & More?

Wat centraal staat in deze cursus is met name improvisatie, creativiteit, samenspel en wat theorie over akkoorden en toonladders. Het is de bedoeling dat je bij je eigen docent de stukken behandelt die in de les voorbij komen. Je maakt kennis met muziek van vroeger die nu nog gespeeld wordt en met muziek van nu.
Kortom een cursus die met 2 benen in de hedendaagse muziek staat.

Wat zijn de lesvormen?

Je krijgt 1x in de 2 weken een uur les. We ontwikkelen een repertoire en werken naar optredens toe.


Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de les?

Piano, drumstel, versterkers zijn aanwezig op De VAK. Als je bijvoorbeeld sax, trompet of (contra)bas speelt word je geacht deze zelf mee te nemen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.