Probeer ze alle vier!

Hou je van muziek maar weet je nog niet welk instrument je wil gaan spelen? Dan is de instrumentproeverij misschien wat voor jou. Je kunt proeven van vier instrumenten met vier heel verschillende heerlijke smaken namelijk: Trompet, Piano, Viool, Slagwerk. Door proeven en proberen ga je ontdekken wat de mogelijkheden van deze muziekinstrumenten zijn.

Instrumentenproeverij voor kinderen van 7 en 8 jaar

Als je 7 of 8 jaar bent dan kun je de meeste muziekinstrumenten goed gaan spelen. Je tanden zijn gewisseld, de handen zijn groot genoeg. En je hebt voldoende lucht in je longen om een blaasinstrument te kunnen spelen.

Wat leer je tijdens de instrumentenproeverij?

Elk instrument probeer je twee lessen van 1 uur uit. 

We kijken binnen in de piano, naar de manier waarop de hamertjes op de snaren komen. Je leert in elk geval één lied met de goede vingerzetting. Tokkelen en strijken komen aan de beurt bij de viool. Je gaat twee liedjes spelen op losse snaren. Als de trompet aan de beurt is dan leren we eerst hoe je moet blazen.

Daarna spelen we twee nummers met lange tonen. Bij slagwerk hebben we één les met Latin Percussie en één les met de drumstellen. Aan het eind van de tweede les mogen je ouders komen luisteren.

Wat zijn de lesvormen?

Instrumentproeverij is een serie van 8 lessen van 1 uur. Op zaterdag.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de instrumentproeverij?

Je hoeft niets mee te brengen. De docent zorgt voor de instrumenten.

Schrijf je in!

Wil jij ook allerlei instrumenten leren kennen, schrijf je dan nu in via de inschrijfbutton bovenaan deze pagina.