Ontdek je passie voor Flamenco en percussie bij de cursus Palmas & Cajón!

Ontdek je passie voor Flamenco en percussie bij de korte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón.
Houd je van Flamenco en percussie? Dan is dit de cursus voor jou! Deze cursus is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor mensen zonder percussie of Flamenco ervaring. In deze cursus wordt kennis gemaakt met zowel palmas
(ritmisch handgeklap) als met het bespelen van de cajón (houten slaginstrument, uitspraak is Kàgon). Deze korte cursus bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt een uur. En wordt gegeven op de maandagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

Iedereen kan het leren en zal snel enthousiast zijn over het gemak waarmee zowel met palmas als met de cajón een ritme kan worden gemaakt, (wat toepasbaar is in andere muziekvormen). De cajón heeft de vorm van een houten kist met een klankgat, maar is zodanig gemaakt (aan de binnenkant zitten snaren en belletjes) dat je er verschillende geluiden mee kunt maken (o.a. 3 basisklanken). De cajón is van oorsprong een Peruaans percussie-instrument die in de jaren ’70 van de vorige eeuw geïntroduceerd werd in de Flamencowereld. Leer de percussiewereld van de Flamenco en schrijf je vandaag nog in voor de Korte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón.

Korte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón 18+

Deze korte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón 18+ is voor jong en oud. Na deze beginnerscursus kan er er een vervolgcursus worden gevolgd. Het is een cursus voor de Spanje liefhebber. Leer om op feesten in Spanje van de partij te kunnen zijn met name met de Sevillanas dans. Maar ook voor niet-Spanje liefhebbers, de geleerde stof is namelijk ook bruikbaar bij andere muziekvormen. Zowel mannen als vrouwen kunnen de cajón bespelen.

Wat leer je tijdens de korte cursus Flamenco percussie?

In deze korte cursus schenken we aandacht aan: De structuur ( compas ) van een aantal bekende Flamencostijlen. Diverse technieken voor palmas en cajón, aanleren van contra tiempo, het begeleiden van diverse palos / stijlen. Dit alles met live gitaarmuziek!

Meer info over de cajon en palmas vind je op de website: www.flamencolambregts.nl
Filmpje: Impressie van een optreden van Claudio Benito en Wil Lambregts in Paradiso te Amsterdam, waarbij Wil de cajón bespeeld.

Wat zijn de lesvormen?

Dekorte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón is een groepsles met live gitaarbegeleiding.

Wat moet je aanschaffen voor de Flamencolessen? 

Voor de korte cursus Flamenco percussie: Palmas & Cajón heb je een cajón nodig. Deze zijn in diverse muziekzaken verkrijgbaar. De prijzen lopen uiteen van € 30. - tot over de € 400, - .
Bekende muziekzaken in Nederland zijn:
- BAX: www.bax-shop.nl/muziekwinkel-amsterdam
- La Guitarra buena: www.guitarrabuena.nl
In sommige gevallen kan er ook een cajón in bruikleen worden gegeven.
Op de proefles is het niet noodzakelijk om over een cajón te beschikken.

Schrijf je in!

Ontdek je passie voor Flamenco en percussie bij de cursus Palmas & Cajón! Schrijf je vandaag nog in via de button “inschrijven” op deze pagina. 

Op 16-09-2019 begint de eerste reeks van 15 lessen. Op 20 januari 2020 start het vervolg van deze cursus, daar moet je je apart voor inschrijven. 

Een keer proeflesvolgen of kijken? 
Je bent altijd welkom voor een (gratis) proefles ook bij cursussen die al draaien. 
Kijken kan ook, maar meedoen is leuker. Instromen behoort tot de mogelijkheid. 
Vraag een proefles aan via info@vak-delft.nl 

Je docent is Wil Lambregts: “Flamencodans is mijn grote liefde. Ik heb me van harte daarin gespecialiseerd. De rijkdom van de Flamencodans draag ik heel graag over op mijn cursisten”.

Wil geeft ook nog andere cursussen zoals:
- “Korte cursus Flamencodansles beginners 18 +”
- “Vervolg cursus Flamencodansles beginners 18 +”
- “Jaarcursus Flamencodansles gevorderd 18+”
Zie voor meer info deze website of www.flamencolambregts.nl