Ontdek en speel muziek met een knipoog naar zwoele dansen en verfijnde melodieën uit de Antilliaanse eilanden. 

In deze nieuwe cursus speel je Antilliaanse klassieke en traditionele muziek uit het Caribische deel van ons koninkrijk, een muziekstijl die niet zo bekend is in Nederland. Deze muziekstijl heeft Europese, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse wortels. Je leert verschillende ritmes zoals de Antilliaanse wals, de dansa, de mazurka en de tumba spelen. We spelen composities van Curaçaose en Arubaanse componisten, zoals Rudolph Th. Palm, Cornelis Boskaljon, Jacobo Conrad, Rufo Wever en populaire zangnummers van Rudy Plaate en Padú Lampe. Wil je de Antilliaanse klassieke en traditionele muziek ontdekken en spelen, dan ben je bij deze cursus aan het goede adres. De stukken zijn meest instrumentaal. Er zijn ook zangnummers, die in het Papiaments worden gezongen.

Voor wie?

Speel je al klassieke muziek, volksmuziek of dansmuziek en wil je een nieuwe muziekstijl leren spelen, dan is deze cursus iets voor jou. Ook als je de stijl al kent en het nu zelf in een ensemble wil spelen, ben je welkom. Beheersing van je instrument en noten kunnen lezen is een voorwaarde. Ook zangers zijn welkom.

Wat gaan we doen?

We musiceren samen in een ensemble. Samenspel is belangrijk; hier is aandacht voor in de les. Ieder instrument vervult een rol. De leidende partij als de ondersteunende partij complementeren het geheel. Je leert om naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren.

Lesvorm

Het samen spelen wordt afgewisseld met het luisteren naar originele geluidsfragmenten en ondersteund met informatie over de muziekstijlen en geschiedenis van de muziek.

Wat heb je nodig en wat moet je meenemen?

Speel je viool, dwarsfluit, gitaar, cuatro of basgitaar, graag je eigen instrument meenemen. Er staat een piano. Tevens zijn er percussie instrumenten, zanginstallatie en versterkers aanwezig. Er wordt voor partijen gezorgd.

Inschrijven/aanmelden

Wil je meedoen met de cursus, schrijf je dan in via de inschrijfbutton.

Een proefles is gedurende het hele jaar mogelijk. Neem daarvoor contact op via info@vak-delft.nl Wil je graag informatie over de docent, stuur dan een mail naar hetzelfde emailadres. Geef daarbij aan over welke docent je meer informatie wilt hebben en welke vragen je hebt.


Volg de docent online

www.randywinterdal.com

Facebook