Bandweven is een oude techniek die nog steeds kleurrijke resultaten oplevert! Een eenvoudig weefgetouw en meerdere kleuren garen, meer heb je niet nodig. Binnen de kortste keren kun je de vrij snel en eenvoudig verschillende ontwerpen weven. Je leert omgaan met een stokkenweefgetouw en zelf ontwerpen maken.

Met deze kennis in huis kan je voortaan je eigen tashengsels en riemen maken. Met een dunner garen weef je je eigen bandjes voor een jurk of tas. Of, met wat meer fantasie, maak je je eigen franjes. Het is meer dan de techniek alleen, een goed ontwerp valt of staat met het juiste kleurenpalet en materiaal.

Voor deze cursus heb je een weefgetouwtje nodig. Het is mogelijk om deze te huren of te kopen bij de docente. Het zijn handgemaakte weefgetouwtjes naar eigen ontwerp. Heb je zelf een weefgetouwtje, vraag dan of deze geschikt is voor deze cursus. Kennis van weven is niet nodig!

Je docent is Leslie Eisinger
“Nieuwe ambacht en slow-fashion zijn voor mij belangrijk”

Kosten
De cursus kost € 90,- exclusief aanschaf of huur weefgetouw

Ben je geinteresseerd in deze leuke korte cursus bandweven van Leslie Eisinger? Stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl.