Qi Gong Meets Impro

Houd je van dansen en improviseren? Wil je je aandacht, intentie en expressie ontwikkelen? En ben je geïnteresseerd in eeuwenoude trainingstechnieken? Dan is de workshop Qi Gong Meets Impro iets voor jou!

Dans, voel, beweeg, adem!

In deze workshop verken je hoe je beweging als vanzelf kunt laten ontstaan. Door je eerst naar binnen te keren om vervolgens vanuit deze aandacht en verstilling de beweging in te zetten en te ontdekken wat er gebeurt. Je oefent vrij te uiten wat in je opkomt en kunt genieten van het contact maken met jezelf en anderen.

Dit doen we door te beginnen met Qi Gong, een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong breng je je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Je stemt diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Hierdoor kalmeert je geest en kom je dichter bij je centrum. Vanuit deze verbinding ontstaat rust en concentratie, waarmee je door middel van dans vervolgens contact maakt met de ander en eenheid en gefocuste energie ervaart.

Elke workshop heeft een eigen thema. De thema´s zijn geïnspireerd op de bewegingen van de vier seizoenen en de vijf elementen uit de Chinese filosofie. Zo is de beweging van de herfst bijvoorbeeld naar binnen toe, verzamelen, terugtrekken en van de lente juist naar buiten, verspreiden en groeien.

Qi Gong Meets Impro wordt drie keer per jaar gegeven op de volgende zaterdagen. Je kunt ze los of juist alle drie als één geheel volgen.

Workshopdatum 1 Thema Herfst & Winter:         13-10-2018 - Lestijd: 13:30-15:15
Workshopdatum 2 Thema Winter & Lente:          02-02-2019 - Lestijd: 13:30-15:15
Workshopdatum 3 Thema Lente & Zomer:          25-05-2019 - Lestijd: 13:30-15:15

Je docenten zijn: Pnina Schupper Levy en Natasja Roodbergen

“We willen je graag meenemen in de beweging van de seizoenen en de adem, naar binnen toe en weer naar buiten!”

Meer informatie: over Pnina, over Natasja

Wil je mee doen? Schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’. Als je vragen hebt dan kun je contact opnemen met De VAK.