Qi Gong - Basis training

Wil je je gezondheid verbeteren? Je lichaam, ademhaling en geest trainen? Dan is de Qi Gong iets voor jou!

Qi Gong is een Chinese ademhalings- en bewegingsleer.

  • Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af.
  • Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen.
  • Met regelmatig Qi Gong beoefenen zorg je voor vitaliteit, gezondheid en ontspanning, je verbetert je concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Basis Training

In deze lessen trainen we onder andere de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat) uit de Qi Gong Try Out cursus. De Ba Duan Jin bestaat uit 8 ogenschijnlijk eenvoudige bewegingen, deze gaan we samen beoefenen en verdiepen. De training wordt gegeven op de donderdag- en zaterdagochtend. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden. Mocht je niet goed ter been zijn, de lessen kunnen ook goed zittend worden uitgevoerd.

Heb je nog niet eerder Qi Gong bij De VAK gedaan?

Door het jaar heen worden een aantal korte Qi Gong - Try Outs gegeven. In de Qi Gong - Try Out leer je alle bewegingen uit de Ba Duan Jin vorm, zodat je soepel in kunt stromen in de Basis Training. Andere mogelijkheid is om eerst de Qi Gong - Body&Mind lessen te volgen. In deze lessen worden onder anderen ook de bewegingen uit de Ba Duan Jin los aangeleerd en beoefent.

Wil je vaker per week trainen? Dan kun je kiezen voor de Qi Gong 2x per week-Combi 1 of Qi Gong 2x per week - Combi 2.

Je docent is Natasja Roodbergen:

‘Tijdens deze Qi Gong lessen besteed ik veel aandacht aan de ademhaling en komen ook de details aan bod. We werken toe naar het vloeiend uitvoeren van de bewegingen en het laten ontstaan van de beweging vanuit je adem.'

Meer informatie: www.putizi.nl.

De training wordt gegeven op donderdag en zaterdag
Startdatum Donderdag:  06-09-2018 - Lestijd: 09:30-10:30
Startdatum Zaterdag:     08-09-2018 - Lestijd: 15:30-16:30

Wil je mee doen? Schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’.

Je kunt ook na de startdatum van 6 september instromen. Als je vragen hebt of je wilt later instromen dan kun je contact opnemen met De VAK.

Wil je eerst kennismaken? Dan kun je contact opnemen met De VAK voor een proefles of je inschrijven op de korte cursus Qi Gong - Try Out of de twaalf lessen volgen van de Qi Gong - Body&Mind.