Meld je nu aan voor de proefles op 15 januari van 10.30u-11.00 uur of van 11.30-12.00 uur via info@vak-delft.nl

Ontwikkel je luistervaardigheden en ontdek nog meer in muziek!

Ben jij een nieuwsgierige muziekliefhebber en wil je graag je horizon verbreden? Volg dan deze unieke luistercursus met een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, wat muziekanalyse, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. Vanuit allerlei invalshoeken ontdek en doorvoel je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel. Extra leuk: voor bepaalde concerten die ik je tip tijdens de les ontvang je korting. Meld je aan!

Luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers

Alle muziekliefhebbers die graag de tijd nemen voor hun muzikale ontwikkeling zijn welkom. Voorkennis is niet nodig. Nieuwsgierig, open en leergierig zijn steekwoorden. Extra leuk: je ontmoet andere muziekliefhebbers en wie weet zit er een concertmaatje voor je bij!

Wat leer je tijdens deze cursus luisteren naar muziek?

Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek? Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren? Wat is er zoal terug te horen van bijvoorbeeld de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)?

Variatie
Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en er is ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.

Allerlei muziek
De nadruk ligt op klassieke muziek, jazz en cross-over. Het kan dus zomaar voorkomen dat je Bach, Miles Davis en Piazzolla voorbij hoort komen in één les.. eclectisch dus! Brechtje geeft je context en luistertips, geen wetenschappelijk betoog. Want al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand, Brechtje kiest voor een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis waar je je verdere luisterleven plezier van hebt.

Luisterlijst
Een paar dagen na elke les ontvang je via mail een luisterlijst waarin (bijna) alle muziekfragmenten staan die klonken tijdens de les. Handig en leuk!

Wat zijn de lesvormen?

Samen luisteren naar muziek, wat is er leuker? De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 35 volwassenen met veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, gevoel en mijmeringen. Tijdens de cursus krijg je concerttips over concerten die je op eigen gelegenheid bij kunt. Kun je het geleerde direct in de praktijk brengen;). Voor sommige concerten krijg je ook nog eens korting!

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de luistercursus?

Wat betreft luister-equipment neem je vooral je nieuwsgierige oren mee. Sommige mensen vinden een opschrijfboekje fijn om bij zich te hebben.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De luistercursus heeft twee edities waarvoor je je apart dient op te geven. Beide edities verschillen van elkaar en zijn dus alle twee te volgen!
Data Herfsteditie: 25 september en 2, 9, 16 & 23 oktober 2019, van 10.30u tot 12u.
Data Wintereditie: 22 & 29 januari en 5, 12 & 19 februari 2020, van 10.30u tot 12u.

Meld je nu aan voor de proefles op 15 januari van 10.30u-11.00 uur of van 11.30-12.00 uur via info@vak-delft.nl

Twitter
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent