Verdiep je in Tai Chi en leer jezelf echt kennen

Ben je bekend met Tai Chi, en wil je met behulp van Tai Chi echt in verbinding met jezelf én in verbinding met je omgeving komen? Dan is deze cursus voor jou. Op de wijze waarop Lely Tai Chi geeft, leer je alles over jezelf, je lichaam, je denken, en je gevoelens. En tegelijkertijd leert Tai Chi je te verbinden met anderen.

Lely geeft Tai Chi met kennis van de eeuwenoude bronnen, vertaald naar onze hedendaagse wereld.

In de lessen staat de Yang-stijl centraal. ​De 24 Yang-stijl, wordt als bekend beschouwd.

Je krijgt individuele aanwijzingen op fysiek en mentaal vlak. Zo leer je ontspannen te bewegen, zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen.

Tai Chi vervolgcursus voor 16+

Heb je de beginnerscursus (een paar keer) gevolgd? In het verleden Tai Chi beoefend? En/of wil je meer diepgang in je beoefening én inzicht in het ontstaan van de Tai Chi bewegingen?

Schrijf je dan nu in voor deze Tai Chi cursus!

Wat leer je tijdens de Tai Chi vervolgcursus?

In deze cursus bouw je de vaardigheden die je eerder verworven hebt verder uit. Vanuit leren door concentreren, ga je leren vanuit aandacht. Hierdoor leer je meer ontspannen, laat je jouw Qi makkelijker stromen, kan je sneller de diepte ingaan en kom je sneller in een flow.
Ook ga je ervaren dat je bij het beoefenen van Tai Chi in een groep de Qi nog verder kan vermenigvuldigen.
Aan het eind kan je de vorm zelfstandig uitvoeren.

Ontwikkel je lichaamsbewustzijn
Omdat je gaat herkennen hoe je beweegt, kan je deze patronen gaan doorbreken en op een gezonde manier leren bewegen. Je gaat in je dagelijkse leven voelen hoe je beweegt en ervaren of dit ontspannen is. Je leert spanning te herkennen en los te laten. Deze spanning kan vele oorzaken hebben: stress, verkeerde lichaamshouding, of emoties.

Geniet van de rust in je hoofd
Als je vrij van gedachtes bent, kan je gaan observeren wat er binnen in jou leeft. Door meditatieve oefeningen, visualisaties, en staan als een boom, vind je rust in je hoofd en in jezelf. Ook krijg je handvatten, om thuis, zonder begeleiding hier verder mee aan de slag te gaan

Stabiliseer je emoties
Door de oefening in het observeren en loslaten van emoties, transformeer je negatieve emoties en creëer je ruimte. Hierdoor ga je stabieler in het leven staan.

Voed jezelf met helende Qi
Qi is vrij vertaald ‘levensenergie’. Nadat je Qi hebt leren voelen, begin je deze bewust te laten stromen in de beweging die je uitvoert, en vervolgens te versterken. Dit leer je door te leren ontspannen, ruimte in je lichaam te brengen, je hoofd leeg te maken, aandacht te sturen, en uiteraard de specifieke eeuwenoude Tai Chi bewegingen

Beïnvloed je kwaliteit van leven
Tai Chi geeft je rust in je hoofd, inzicht in je lichaam, een betere conditie, en meer levensenergie. Bovendien geeft het meer verbondenheid met je innerlijke leven én met de mensen om je heen. Omdat je nu ook leert de vorm zelfstandig te lopen, ben je in staat de positieve invloed van Tai Chi intensiever in je leven te integreren. Er bestaat veel wetenschappelijk bewijs dat Tai Chi helpt bij: depressieve klachten, valpreventie, hoge bloeddruk, de verwerking van trauma, en nog veel meer. Maar bovenal is het leuk en ontspannend om te doen!

Wat zijn de lesvormen?

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, in een diverse samenstelling.
Een belangrijk aspect van Tai Chi is traagheid en herhaling, om vervolgens via verdieping naar verinnerlijking te komen.
Er wordt voornamelijk lesgegeven in de Yang-stijl en de basisbeginselen van de staande oefeningen, bv ‘staan als een boom’ worden verder uitgebouwd. Je bent niet alleen in staat de oefeningen in de les onder begeleiding uit te voeren, maar kan deze ook zelfstandig in je eigen omgeving doen. Hierdoor kan je Tai Chi beoefenen wanneer jij zin hebt of Tai Chi nodig hebt.

Wat draag ik tijdens de Tai Chi lessen?

Draag kleren waarin je je lekker kunt bewegen, en binnenschoenen met een soepele zool. Dat kunnen gymschoenen, balletschoenen, of sokken met noppen zijn. Een flesje water tegen de dorst is altijd fijn.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Wil je Tai Chi gegeven door Lely Oei ervaren?
Kom dan meedoen tijdens de Open Les op 31 augustus of 7 september: https://taichidelft.eventbrite.nl
Of vraag een proefles aan. Neem daarvoor contact op via info@vak-delft.nl of info@taichidelft.nl 
Het is altijd mogelijk om in te stromen. Gemiste lessen kunnen in een andere les ingehaald worden.FacebookEigen website van docent