Ontdek je lichaam, maak je hoofd leeg, en kom in balans met Tai Chi.

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, die je gezondheid bevordert, en je bewuster en evenwichtiger in het leven laat staan. Tijdens de lessen leer je een Tai Chi vorm, traag en in een vaste volgorde te lopen. Je krijgt individuele aanwijzingen om zo ontspannen mogelijk te bewegen, zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen.

Tai Chi voor beginners

Wil jij met aandacht in het leven staan? Bewust-worden van ‘vanzelfsprekende dingen’ als lopen, en denken? En zodoende je (innerlijk) leven verder ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor deze beginnerscursus Tai Chi!

Tai Chi is geschikt voor alle leeftijden, jong tot oud. Bovendien is Tai Chi ook geschikt voor mensen met een chronische aandoening, mensen die aan het herstellen zijn van langdurige ziekte, of mensen die klachten van overspannenheid of burn-out hebben.

Wat leer je tijdens Tai Chi voor beginners?

In deze beginnerscursus leer je de basisbeginselen van Tai Chi. Staan als een boom, bewust ‘Tai Chi’ lopen, en het opbouwen van je lichaamshouding. Minstens zo belangrijk zijn de interne kunsten. Het voelen en laten stromen van Qi, levensenergie. Het observeren en loslaten van gedachtes en emoties. En het reguleren van je ademhaling.
Dit alles met kennis van, en respect voor, de eeuwenoude bronnen, vertaald naar jouw dagelijkse leven. Door het beoefenen van Tai Chi ga je letterlijk steviger in je schoenen staan, en van daaruit met meer vertrouwen de wereld tegemoet treden

Ontdek je lichaam
Heb jij enig idee wanneer je lichaam echt ontspannen is? Hoe je staat, loopt, je armen beweegt? Lely maakt je bewust van spanning en ontspanning in je lichaam, je lichaamshouding en je manier van bewegen. 

Zodra je je bewust bent hoe jij beweegt, kan je ook ontdekken hoe het is om op een ontspannen en gezonde manier met je lichaam om te gaan, en meer ruimte te ervaren

Laat je gedachten los
Ben jij zo’n iemand die altijd wat aan z’n hoofd heeft?
Door meditatieve oefeningen, visualisaties, staan als een boom, vind je rust in je hoofd, en in jezelf.

Observeer en verwerk je emoties
Door je emoties te observeren en vervolgens los te laten, kan je je vrij van (beperkende) emoties gaan voelen. Bij sommige mensen kan het een eerste/belangrijke stap zijn om oude onverwerkte gebeurtenissen, trauma en emoties te gaan verwerken.

Laat je levensenergie, Qi, stromen
Qi is vrij vertaald ‘levensenergie’. In deze lessen leer je Qi, helende energie bewust voelen en in beweging brengen. Dit leer je met behulp van de specifieke eeuwenoude Tai Chi bewegingen.

Verbeter je kwaliteit van leven
Door bovenstaande technieken te leren, krijg je meer verbondenheid met je innerlijke leven én met de mensen om je heen. Er is veel bewijs dat Tai Chi helpt bij: weinig energie, depressieve klachten, valpreventie, hoge bloeddruk, verwerking van trauma, en nog veel meer. Maar bovenal is het leuk en ontspannend om te doen!

Wat zijn de lesvormen?

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, en de samenstelling is divers. Een belangrijk aspect van Tai Chi is traagheid en herhaling, om vervolgens via verdieping naar verinnerlijking te komen. Lely Oei is gewend om verschillende niveau’s in 1 les te bedienen. De basisbeginselen van Tai Chi worden met behulp van de de 24-Yang stijl geleerd.

Wat draag ik tijdens de Tai Chi lessen?

Draag kleren waarin je je lekker kunt bewegen, en binnenschoenen met een soepele zool. Dat kunnen gymschoenen, balletschoenen, of sokken met noppen zijn. Een flesje water tegen de dorst is altijd fijn.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton boven aan de pagina.

Wil je Tai Chi ervaren? 

Kom dan meedoen tijdens de Open Les op 31 augustus of 7 september: https://taichidelft.eventbrite.nl
Of vraag een proefles aan. Neem daarvoor contact op via info@vak-delft.nl of info@taichidelft.nl
Het is altijd mogelijk om in te stromen, en als je niveau het toelaat, in een andere les in te halen.Facebook
Eigen website van docent