Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je vandaag nog in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Wil je een indruk van wat Qi Gong voor je kan betekenen: lees de ervaringen van een deelnemer via uitgelicht - Qi Gong op VAKnieuws.

Qi Gong voor volwassenen

Wil je meer rust in je leven? Je lichaam duurzaam trainen en meer bewust worden van je houding en je ademhaling? Deze Qi Gong cursus bij De VAK is voor iedereen die geïnteresseerd is in ontspanning, verdieping en focus. Door de lessen integreer je deze drie dingen beter in je dagelijks leven.

Wat leer je tijdens de Qi Gong workshop?

In deze workshop leg je de basis voor jouw Qi Gong beoefening! Leer in twee uur stap voor stap de belangrijkste bewegingen uit de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat). De Ba Duan Jin bestaat uit 8 eenvoudige bewegingen. Ook en juist als je Qi Gong nooit eerder hebt gedaan, kun je mee doen. Wil je een Qi Gong cursus volgen bij De VAK? Dan is deze workshop een uitstekende start!

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel van ongeveer een uur leer je globaal de bewegingen. In het tweede deel herhalen en verdiepen we de bewegingen en is er gelegenheid voor vragen. Tussendoor pauzeren we door even samen te zitten en Traditionele Chinese thee te proeven.

Je docent is Natasja Roodbergen

‘Tijdens de Qi Gong workshop besteed ik veel aandacht aan de ademhaling. De bewegingen vormen een geheel met de adem en worden langzaam en bewust uitgevoerd. Zo leer je hoe je diepgaand je lichaam en je geest kunt versterken’.

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong lessen bij de VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Deze Qi Gong workshop wordt op verschillende zaterdagen gegeven van 14:30 tot 16:30 uur: 5 oktober 2019, 18 januari 2020, 8 februari 2020 en 7 maart 2020. Kies een van deze startdata bovenaan de pagina en schrijf je in via de inschrijfbutton.

 Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent