Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Qi Gong workshop voor volwassenen

Wil je proberen wat deze eeuwenoude bewegingsleer voor jou kan betekenen? Wil je je lichaam duurzaam trainen en je meer bewust worden van je houding en je ademhaling? Deze Qi Gong-workshops bij De VAK zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in zachte maar diepgaande training. In deze workshops maak je kennis met Qi Gong en leg je de basis voor jouw Qi Gong-beoefening! Ook en juist als je Qi Gong nooit eerder hebt gedaan, kun je meedoen.

Wat leer je tijdens de Qi Gong workshop?

In deze workshops leer je de basisprincipes van Qi Gong. Je krijgt een korte introductie over de oorsprong van Qi Gong en je leert stap voor stap de belangrijkste bewegingen uit de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat). De Ba Duan Jin is de vorm die we beoefenen in de Qi Gong basis en vervolgjaarcursussen bij De VAK.

Een workshop duurt 2,5 uur en bestaat uit twee delen. In het eerste deel van ongeveer een uur oefen je de ‘inner smiling’, de houding en het zacht sturen van je aandacht, je ademhaling, en de kwaliteit van bewegen. Ook leer je een paar bewegingen uit de Ba Duan Jin. In het tweede deel herhalen we wat je hebt geleerd en we doorlopen samen een kleine sequentie van de vorm. Er is veel gelegenheid voor vragen en feedback. Tussendoor pauzeren we door samen te gaan zitten en op een traditionele manier gezette Chinese thee te proeven.

Wat zijn de lesvormen?

De workshops Qi Gong bij De VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten. De workshops worden in een kleine groep (maximaal 8 personen) gegeven zodat er veel aandacht is voor iedereen en voor jou.

Jouw docent is Natasja Roodbergen

"Met deze workshops proberen we de kern van Qi Gong te ontdekken. Vanuit een andere invalshoek, kun je met de traditionele Chinese theeceremonie heel mooi aansluiten bij wat Qi Gong in haar wezen is. Met beide leer je hoe je je lichaam en je geest kunt trainen én ontspannen."

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Wil je meedoen met de workshops Qi Gong? Selecteer dan eerst een startdatum en klik daarna op de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De workshop wordt gegeven op de volgende dag: 

Zaterdag 22 mei 2021 | 10.00-12.30 uur

Wil je graag direct in de Qi Gong-basisgroep beginnen? Schrijf je dan in voor de instapcursus Qi Gong. Dit is een instapcursus van drie lessen waarin je eerst meedoet met de basisgroep, en daarna gaat de les voor jou nog twintig minuten langer door. Zo krijg je alle tijd om de beginselen te leren.


Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent