Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.
Als je Qi Gong lessen volgt bij De VAK kun nu ook online trainen! Doe mee en schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Qi Gong online

Qi Gong heeft het meeste effect als je het regelmatig beoefend. Daarom is de online Qi Gong cursus opgezet. Deze cursus is bedoelt als aanvulling op de reguliere Qi Gong lessen bij De VAK.Een online training wordt in de ochtend gegeven, de beste tijd om Qi Gong te beoefenen. Het is een korte les van 30 minuten zodat je nog genoeg tijd over hebt om van je zondag te genieten. Met deze korte online les start jouw dag goed en ben je klaar om de nieuwe week te beginnen! Wat leer je tijdens de Qi Gong online cursus?In deze Qi Gong online cursus trainen we dezelfde vormen als in de reguliere jaarcursussen en de workshops. De Dertien Strekkingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en de Ba Duan Jin komen aan bod. Je leert met deze online cursus Qi Gong te integreren in je dagelijks leven.

Je docent is Natasja Roodbergen
De Qi Gong online lessen doe je vanuit huis. Je creëert een eigen plek waar je zelf ook vaker aan de slag kan. Zo is de stap kleiner om Qi Gong thuis te gaan beoefenen.'

Wat zijn de lesvormen?

Alle Qi Gong lessen bij de VAK zijn groepslessen. Ook de online les doen we in groepsverband. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden te vergeten. Je volgt deze les met een goed videobel programma.
Let op! Je kunt deze lessen alleen volgen als je ook ingeschreven bent op een van de reguliere Qi Gong jaarcursussen of workshops (minstens drie van de vier) bij De VAK. Zo leer je de basis voor je online lessen, kunnen we elkaar persoonlijk leren kennen en kunnen we jouw training goed afstemmen.

Wat moet ik aanschaffen of klaarzetten voor Qi Gong online?

De les kun je al volgen als je ergens een rustige plek hebt, ongeveer twee à drie vierkante meter vrije ruimte is voldoende (dat is ongeveer twee grote stappen breed en anderhalve stap diep). Je hebt internet nodig en een computer, laptop, tablet of telefoon met microfoon, camera en speaker. Voor de eerste online les is er half uur voor aanvang de mogelijkheid om te testen. Vooraf krijg je per email instructies over het online-programma waar we mee gaan werken en kun je als nodig is vragen stellen.

Voor de les heb je ook platte, comfortabele schoenen nodig en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Wil je meedoen met de online Qi Gong lessen? Schrijf je dan vandaag nog in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Let op! Je kunt deze lessen alleen volgen als je ook ingeschreven bent op een van de reguliere jaarcursussen Qi Gong bij De VAK. Of door je in te schrijven op drie van de vier Qi Gong workshops.

De Qi Gong workshops worden vier keer per jaar aangeboden op de volgende dagen: zondag 27 september 2020, zondag 29 november 2020, zondag 31 januari 2021, zondag 28 maart 2021.

Kijk voor meer informatie en inschrijven voor deze workshops op de Qi Gong workshop pagina.
Je kunt je ook na de startdatum op deze cursus inschrijven neem daarvoor contact op met de administratie van de De VAK.
Wil je eerst kennismaken? Neem dan contact op met De VAK via info@vak-delft.nl voor een proefles of schrijf je in op deQi Gong workshop. Een proefles kun je volgen tijdens de reguliere lessen op de woensdagavond of donderdagochtend.

Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent