Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je vandaag nog in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Qi Gong voor volwassenen

Wil je meer rust in je leven? Je meer bewust worden van je houding en ademhaling? Deze Qi Gong cursus bij De VAK is voor iedereen die geïnteresseerd is in ontspanning, verdieping en focus. Door de lessen integreer je deze drie dingen beter in je dagelijks leven.

Wat leer je tijdens Qi Gong?

In deze Qi Gong meditatie & ontspanning cursus van 32 lessen gaan we ons concentreren op ontspanning en focus van lichaam en geest. De les is opgebouwd uit verschillende Qi Gong oefeningen voor de ademhaling afgewisseld met Zhan Zhuang (Standing Like a Tree). Zhan Zhuang is een staande (meditatieve) training waarbij je zowel je lichaam als je geest ontwikkelt. We sluiten af met een mooie ontspanningsoefening en een korte zelfmassage. De massage is gebaseerd op Tuina, een therapeutische massage uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en werkt onder andere met meridianen en acupunctuurpunten.

Door het beoefenen van Qi Gong verbetert je houding en wordt je ademhaling kalmer en dieper, ook buiten de lessen. Met meditatie en ontspanningsoefeningen bouw je een moment van rust in waardoor je ruimte maakt, je even uit kunt zoemen en opladen. Je hoeft voor deze lessen geen ervaring met Qi Gong, meditatie of massage te hebben.

Je docent is Natasja Roodbergen

‘In deze cursus werken we toe naar diepe ontspanning vanuit een vloeiende zachte ademhaling, beweging en massage. Vanuit deze ontspanning en vriendelijke aandacht ontstaat meer helderheid en focus.'

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong lessen bij de VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je je alledaagse bezigheden even te vergeten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding. Voor de ontspanningsoefening is een extra vest of sjaal prettig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Je kunt je ook na de startdatum op deze cursus inschrijven neem daarvoor contact op met De VAK via info@vak-delft.nl.

Ben je geïnteresseerd in Qi Gong maar minder in meditatie en massage kies dan voor de Qi Gong jaarcursus.Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent