Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je vandaag nog in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Wil je een indruk van wat Qi Gong voor je kan betekenen: lees de ervaringen van een deelnemer via uitgelicht - Qi Gong op VAKnieuws.

Qi Gong voor volwassenen

Wil je meer rust in je leven? Je lichaam duurzaam trainen en je meer bewust worden van je houding en je ademhaling? Deze Qi Gong cursus bij De VAK is voor iedereen die geïnteresseerd is in ontspanning, verdieping en focus. Door de lessen integreer je deze drie dingen beter in je dagelijks leven.

Wat leer je tijdens Qi Gong?

In deze lessen trainen we onder andere de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat). De Ba Duan Jin bestaat uit 8 ogenschijnlijk eenvoudige bewegingen, deze gaan we samen beoefenen en verdiepen. Je zult merken dat hierdoor ook buiten de lessen je houding verbetert, en dat je ademhaling kalmer en dieper wordt.

Je docent is Natasja Roodbergen

‘Tijdens de Qi Gong lessen besteed ik veel aandacht aan de ademhaling en komen ook de details aan bod. We werken toe naar het vloeiend uitvoeren van de bewegingen en het laten ontstaan van de beweging vanuit je adem.'

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong lessen bij de VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden te vergeten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Je kunt je ook na de startdatum op deze cursus inschrijven neem daarvoor contact op met De VAK


Heb je nog niet eerder Qi Gong bij De VAK gedaan en wil je soepel instromen? Doe dan ook de Qi Gong workshop: in deze les van 2 uur leer je de basisbewegingen aan. Wil je Qi Gong combineren met meditatie? Dan is Qi Gong meditatie & ontspanning iets voor jou!Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent