Mindful Kinderyoga van 7 t/m 12 jaar oud, is een combinatie van fijne, kindgerichte vorm van yoga, mindfulness en meditatie. Elke les heeft weer een nieuw thema met verschillende oefeningen, spelletjes, houdingen, verhalen, ademhalings en ontspannings oefeningen, en creatieve opdrachten en veel plezier!

Waarom Mindfulness Yoga voor kinderen?

Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet goed slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten. De “aan-knop” doe het wel, maar waar zit de de “stop-knop”? Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concenteren, om zo in contact met hun lichaam te komen, en zichzelf tot rust te brengen.

Wat leer je tijdens Mindful Kinderyoga?

Door de rust in het hoofd en lijf te verbeteren, verbetert de concentratie en leer prestatie. Kinderen gaan niet meer gebukt onder problemen maar vinden oplossingen. Ze leren zich te ontspannen. Ze leren beter omgaan met hun emoties en gedachten. Hun zelfvertrouwen en veerkracht nemen toe en het gevoel gefaald te hebben neemt af.

Kinderen laat ik omgaan met kwaliteiten als “compassie”, “geduld' en “dingen loslaten”. Op die manier leren ze om te gaan met kort- en langdurende spanning. Ze worden vriendelijker voor zichzelf en anderen, en het pest gedrag neemt af.

Wat zijn de lesvormen?

Mindful Kinderyoga is een groepsles. Samen met andere kinderen in een kleine groep (max. 8) is heel stimulerend maar ook gezellig.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Mindful Kinderyoga?

Tijdens de lessen draag je makkelijk zittende kleding en een paar extra warme sokken is aanbevolen. Een eigen yoga deken of handdoek voor op de mat is aan te raden.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.
“Welke dag is het?” vroeg Poeh
“Het is vandaag” piepte Knorretje
“Dat in mijn lievelingsdag!” zei Poeh
Klik hier voor de facebookpagina