Kennis maken met Qi Gong

Wil je proberen of Qi Gong iets voor jou is? Of wil je instromen in de cursus Qi Gong basis, maar heb je nog geen ervaring? Dan is deze instapcursus wat voor jou. Ook en juist als je Qi Gong nooit eerder hebt gedaan, kun je meedoen. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Wat leer je?

Je leert de basisprincipes van Qi Gong, zoals ademhaling, kwaliteit van bewegen en aandacht. Het is een instapcursus van drie lessen waarin je eerst meedoet met de groep Qi Gong basis, en daarna gaat de les voor jou nog twintig minuten langer door. Zo krijg je alle ruimte om je stap voor stap de belangrijkste bewegingen eigen te maken uit de Acht Stukken Brokaat, de vorm die in de cursus Qi Gong basis bij de VAK wordt beoefend.

Dit geeft je de mogelijkheid om in jouw eigen tempo de beginselen van Qi Gong te leren en te ervaren wat Qi Gong je te bieden heeft.

 

Wat is Qi Gong?

Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Qi Gong kun je zien als een soort Chinese yoga die je staand of zittend uitvoert. Je traint je spieren en pezen. Maar ook werk je aan aandacht, ademhaling, coördinatie, balans en concentratie. Qi Gong doet je mentaal en fysiek goed.


Instromen

Na deze introductiecursus van drie lessen van een uur, tegen een speciaal instaptarief van €10 per les, kun je soepel instromen in de jaarcursus Qi Gong basis.


Schrijf je in!

Wil je meedoen met de instapcursus Qi Gong? Selecteer dan eerst een startdatum en klik daarna op de inschrijfbutton bovenaan de pagina.
De cursussen starten op de volgende dagen:
Woensdag 9 juni 2021, 19:00 – 20:20 uur
Liever een losse workshop volgen? Dat kan ook. Kijk op de pagina workshop Qi Gong.