Inzoomen op de geschiedenis van de fotografie in 6 lessen!

De geschiedenis van en de ontwikkelingen binnen de fotografie zien we en bespreken we aan de hand van foto’s van Talbot Fox, van Alfred Stieglitz, van Eva Besno, van William Eggleston en van Rineke Dijkstra. De fotograaf wordt in zijn tijd geplaatst en natuurlijk wordt dan ook werk van andere fotografen getoond.

Toppers in de fotografie voor volwassenen

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Toppers in de fotografie?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis op maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen van deze cursus de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Toppers in de fotografie?

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op drie verschillende momenten: maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.