Kunstlessen voor kinderen

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Ieder jaar bestaat de cursus tekenen en schilderen voor kinderen uit drie blokken van tien lessen. Voor ieder blok kun je je kind apart inschrijven. Ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje.

Tekenen en schilderen voor kinderen

De cursus is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar.

Wat leer je tijdens de kunstles?

Tekenen en schilderen wordt op twee dagen aangeboden door verschillende docenten. Op woensdag geeft Hilke Zoontjes les en op zaterdag Carine Hooykaas. Beide docenten hebben blokken met eigen thema's:  

Woensdag blok 1: 'De natuur op 101 manieren' - 18-09-2019 t/m 27-11-2019
Kunstenaars zijn door de geschiedenis heen op ontelbare manieren met de natuur bezig geweest. Hoe ze dat doen is door de tijd heen sterk veranderd, maar ook heel verschillend geworden. We zoomen in (vergrootglas) en we zoomen uit naar het hele landschap. We kijken ook vooral heel veel naar hoe andere kunstenaars dat nou doen zoals onder andere Wilma Keizer, Kirsten Elswood , Monet, van Gogh, Carnofsky, Kandinsky en nog vele anderen. In dit blok gaan we onderzoeken wat je met de natuur kan doen en wat de natuur met jou kan doen.

'Woensdag blok 2: Tekst en beeld' - 11-12-2019 t/m 04-03-2020
Wat doet een woord met een schilderij? Hoe maak je kunst van een woord? Hoe past een tekening bij een gedicht of andersom? In dit blok gaan we de uitdaging aan om woorden te combineren met kunst. We zitten ten slotte in een bibliotheek vol woorden, daar moet toch genoeg inspiratie te vinden zijn. Verder laten we ons inspireren door; Andy Warhol, Magritte, Basquiat, Plint e.a.

Woensdag blok 3: 'Opnieuw bekeken' - 18-03-2020 t/m 03-06-2020 Dit blok zit vol, meld je aan voor de wachtlijst via info@vak-delft.nl Bij genoeg aanmeldingen gaat een nieuwe groep van start.

Kunstenaars houden ervan de wereld door andere ogen te bekijken. Door hun fantasie en creativiteit te gebruiken kunnen zij in normale voorwerpen heel andere dingen zien. Zo creëren zij kunst door voorwerpen aan elkaar te maken, een andere functie te geven of uit elkaar te halen en anders weer in elkaar te zetten. 

In dit blok gaan we de dingen onderzoeken, uitvinden en her-bekijken om er tenslotte onze eigen kunst van te maken. Kortom we zetten de wereld even op zijn kop!

We laten ons inspireren door kunstenaars als Todd mc Lellan, Ursus Wehrly, Kristof Kintera, Bertjan Pot e.a.

Zaterdag blok 1: 'Fabelachtig' 
Fabelachtig is een blok over kunstenaars die verder kijken dan de ‘normale’ wereld. Denk aan Da Vinci, Gaudi en Ian Miller. Fabeldieren, fabelachtige bebouwen en ideeën. We verwerken ze allemaal tot nieuwe kunstwerken.

Zaterdag blok 2:  Buiten de lijntjes 
Buiten de lijntjes gaat over kunstenaars die zich niet aan de regel houden, zoals Karel Appel, Jorn en Pollock. Wat zijn de regels in de kunst eigenlijk en hoe wijk je daarvan af. Is een blauwe appel ook een appel. JA natuurlijk.

Zaterdag blok 3:  Tekenen, tekenen, tekenen Dit blok zit vol, meld je aan voor de wachtlijst via info@vak-delft.nl Bij genoeg aanmeldingen gaat een nieuwe groep van start op zaterdag van 9:00-10:00. 
Tekenen tekenen tekenen is een blok over kunstenaars die tekenen met verschillende materialen, met potlood, krijt en ook met verf. Natekenen om te leren hoe iets in elkaar zit zoals Rembrandt. Tekenen om ideeën weer te geven en de tekening als eindproduct. 


Wat zijn de lesvormen?

Groepslessen.

Wat moet je aanschaffen voor de cursus tekenen en schilderen?

Je hoeft niets aan te schaffen of mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Leerlingen kunnen zich inschrijven voor de zaterdag of de woensdag bij Carine Hooykaas of Hilke Zoontjens
ls de cursus en de datum die je zoekt niet zichtbaar dan is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je toch interesse dan plaatsen we je op de wachtlijst, mail hiervoor naar info@vak-delft.nl.