Kunstlessen voor kinderen

Ieder jaar bestaat de cursus tekenen en schilderen voor kinderen uit drie blokken van tien lessen. Voor ieder blok kun je je kind apart inschrijven. En ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje. 
Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Tekenen en schilderen voor kinderen

Leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

Wat leer je tijdens de kunstles?

Zaterdag blok 1: 'Fabelachtig' - 21-09-2019 t/m 30-11-2019
Fabelachtig is een blok over kunstenaars die verder kijken dan de ‘normale’ wereld. Denk aan Da Vinci, Gaudi en Ian Miller. Fabeldieren, fabelachtige bebouwen en ideeën. We verwerken ze allemaal tot nieuwe kunstwerken.

Zaterdag blok 2:  Buiten de lijntjes - 14-12-2019 t/m 07-03-2020
Buiten de lijntjes gaat over kunstenaars die zich niet aan de regel houden, zoals Karel Appel, Jorn en Pollock. Wat zijn de regels in de kunst eigenlijk en hoe wijk je daarvan af. Is een blauwe appel ook een appel. JA natuurlijk.

Zaterdag blok 3:  Tekenen, tekenen, tekenen - 21-03-2020 t/m 20-6-2020
Tekenen tekenen tekenen is een blok over kunstenaars die tekenen met verschillende materialen, met potlood, krijt en ook met verf. Natekenen om te leren hoe iets in elkaar zit zoals Rembrandt. Tekenen om ideeën weer te geven en de tekening als eindproduct. 

Wat zijn de lesvormen?

Groepslessen. 

Wat moet je aanschaffen voor de cursus tekenen en schilderen?

Je hoeft niets aan te schaffen of mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je per blok in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

ls de cursus en de datum die je zoekt niet zichtbaar dan is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je toch interesse dan plaatsen we je op de wachtlijst, mail hiervoor naar info@vak-delft.nl.