Vernieuwingen in de 16e eeuws Europa in zes lessen

De nieuwe kunst in Italië was een gewild exportproduct in de 16e eeuw. Heel Europa keek naar wat er daar gebeurde in de Renaissance en wilde dit ook. Gebouwen, beelden, schilderijen en gebruiksvoorwerpen werden in de nieuwe stijl gemaakt. Door kunstenaars uit Italië of door kunstenaars die zich lieten inspireren door wat er daar gemaakt was. Hoe dat in bijvoorbeeld Frankrijk, Nederland, Duitsland en Engeland in zijn werk ging zie je en hoor je in deze cursus.

Renaissance in Europa voor volwassenen

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens Renaissance in Europa?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis op dinsdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Renaissance in Europa?

Voor deze cursus hoef je niets aan te schaffen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag. Hij vormt een onderdeel van de cursus kunstgeschiedenis dinsdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.