Tijdens de workshop reisfotografie behandelen we in een dag vooral de praktische kant van het maken en bewerken van foto's van je vakantie.

De ochtend:

Hoe bereid je je reis voor? Wat voor fotospullen ( bv objectieven) neem ik mee voor een sociale, historische of landschappelijke reportage? Waar moet aan denken als het licht er veel 'harder' is dan hier in Nederland? Het doel is niet alleen om meer grip op het eindresultaat te krijgen, maar ook dat je sneller kunt reageren op onderwerpen of thema's die je onderweg tegenkomt. Ook wordt er ingegaan op het maken van een fotoreportage. Hierbij leer je welke technieken je in de reportage van jouw reis kunt toepassen om de aandacht van de kijker te pakken en vast te houden.

De middag:

Je bent op vakantie geweest en komt terug met 1000 foto's. Geweldig, wat een productiviteit! Nu zit je thuis achter je computer en wil je de beste foto's selecteren, maar je ziet door de bomen het bos niet meer... Klinkt dit herkenbaar? De juiste foto's selecteren voor bijvoorbeeld een album op je website of facebookpagina is voor veel mensen een lastige taak waar veel tijd in gaat zitten. Hoe pak je dit nou slim aan? In deze middag ‘portfolio en selecteren van foto's’ krijg je stap voor stap uitleg waar je op moet letten bij het beoordelen van jouw foto's en krijg je praktische tips die je hierbij helpen.

We gaan eerst je meegebrachte (reis)foto's selecteren om zo te komen tot een portfolio van een groot aantal gemaakte foto's. We gaan ze in mapjes plaatsen met een gezamenlijk thema zoals natuur, portret, stad of feest. Het maakt niet uit of je deze foto ’s goed of niet goed vindt. Hierna openen we de mapjes en kan het selecteren echt beginnen. We kijken dan vooral naar afwisseling, compositie en details. Van foto ’s die veel op elkaar lijken kiezen we er één van. De andere foto’s plaatsen we dan in het mapje ‘niet geselecteerd’. Uiteindelijk houd je op deze manier een beperkt aan foto ’s over. Leuk hieraan is dat de vele feedback van je medecursisten.


Je docent is Hans van Rhoon

Kijk voor meer informatie over de fotoreizen georganiseerd door Hans van Rhoon www.fotocoaches.nl/fotoreizen/

Cursus- en materiaalkosten: € 83,00

Wil je deze fotografiecursus volgen bij De VAK in Delft? 
Voor deze cursus kun je je niet meer inschrijven. Heb je toch interesse in deze cursus, laat het ons weten via info@vak-delft.nl