Met realisme aan de realiteit voorbij
De eigen interpretatie van het onderwerp is het uitgangspunt voor het schilderen. Per blok van tien lessen werk je aan een thema, met schildersmateriaal naar keuze. Je kunt inschrijven per blok of kiezen voor alle blokken tegelijk.

3x 10 lessen - lokaal 0.10 - dinsdagmiddag

1e deel: Stillevens van klassiek naar modern. start 05-09-2017 einde 14-11-2017
Het stilleven is door de eeuwen heen een uitdrukking geweest van de zienswijze van opdrachtgever of schilder. In de 17e eeuw waren het schilderijen vol overdaad en exotische vruchten, in de 19e eeuw was het meer het uitdrukken van het dagelijks leven door sociaal bewogen schilderes, tegenwoordig is eenvoud en verstilling vaak een tegenhanger van onze drukke en veeleisende maatschappij.

2e deel: Landschappen en licht. start 28-10-2017 einde 20-02-2018
Door de belichting kan een en hetzelfde landschap een compleet andere uitdrukking krijgen. De mystiek van tegenlicht, de breekbaarheid van een waterig winterzonnetje, de abstractie van het strijklicht. Het licht is de bepalende factor.

3e deel: Vogels, kleuren en schutkleuren. start 13-03-2018 einde 29-05-2018
Vogels zijn er in allerlei verschijningsvormen. Sommige soorten willen zich door kleuren laten zien, anderen willen vooral niet gezien worden. Een vogel op een paaltje is een heel ander beest als klapwiekend in de lucht. Het baltsgedrag maakt dat vogels indruk willen maken, en ten slotte leidt dat tot de broeders in hun nesten.

Je docent is Peter Britsia
“De schaduw heeft misschien wat meer bindmiddel nodig.”


Cursus- en materiaalkosten:
De cursusprijs is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen.
Per blok: € 220,-. Schrijf je je in voor alle delen? Dan kost het € 600,-. De korting wordt op je factuur verwerkt.

 

Wil je deze unieke schildercursus volgen bij De VAK in Delft?
Kies rechtsboven op deze pagina één van de blokken of kies ze allemaal en schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’.