Iedereen die het leuk vindt om te doen kan een portret schilderen. Dat vindt Jan Wisse, docent Beeldend bij De VAK en schilder van vele portretten in opdracht.

Een gezicht kan er op honderden manieren uit zien. Maar hoe krijg je een gelijkend portret op papier? Tijdens deze portretcursus leer je hoe je het portret eerst schetst in de juiste verhoudingen; in het gezicht en de rest van de figuur. Daarna werk je gaandeweg naar de details, zoals uitwerken van de ogen neus en mond.
Al tekenend en schilderend komen alle aspecten - zoals vorm, ruimtelijke uitdrukking, verhouding, gelijkenis en expressie – aan bod.

Door het maken van meerdere portretten leer je gaandeweg steeds beter de gelijkenis te realiseren. Een goede gelijkenis met het model is niet altijd het eerste doel: op de eerste plaats is belangrijk dat je een goed schilderij maakt. Een goede compositie en een goede schildertechniek zijn soms nog belangrijker.
Je ontdekt gaandeweg je eigen stijl van schilderen en je wordt daarin aangemoedigd.

Meestal wordt er 3 avonden aan één portret gewerkt maar er zijn ook korte sessies. De portretlessen zijn altijd met levend model.

De cursus start aan het begin van het seizoen, instromen kan het hele cursusjaar. De modelkosten worden apart verrekend.

Cursus- en materiaalkosten: De cursus is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen. De cursusprijs is € 660,00. Naast de cursusprijs dienen modelkosten á € 68,00 contant in de eerste les te worden afgerekend. Aanmelden voor deze teken- en schilderles in Delft? Dat kan via de knop rechts!

Je docent is Jan Wisse ‘Eerst de grote vormen, later komen de details wel.'

Wil je portretschilderen bij De VAK in Delft?
Schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’ op deze pagina.