Kunstlessen voor kinderen

Ieder jaar bestaat de cursus tekenen en schilderen voor kinderen uit drie blokken van tien lessen. Voor ieder blok kun je je kind apart inschrijven. En ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje. 
Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Tekenen en schilderen voor kinderen

Leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

Wat leer je tijdens de kunstles?

Zaterdag blok 1: De natuur op 101 manieren
Kunstenaars zijn door de geschiedenis heen op ontelbare manieren met de natuur bezig geweest. Hoe ze dat doen is door de tijd heen sterk veranderd, maar ook heel verschillend geworden. We zoomen in (vergrootglas) en we zoomen uit naar het hele landschap. We kijken ook vooral heel veel naar hoe andere kunstenaars dat nou doen zoals onder andere Wilma Keizer, Kirsten Elswood , Monet, van Gogh, Carnofsky, Kandinsky en nog vele anderen. In dit blok gaan we onderzoeken wat je met de natuur kan doen en wat de natuur met jou kan doen. 

Zaterdag blok 2: Tekst en beeld
Wat doet een woord met een schilderij? Hoe maak je kunst van een woord? Hoe past een tekening bij een gedicht of andersom? In dit blok gaan we de uitdaging aan om woorden te combineren met kunst. We zitten ten slotte in een bibliotheek vol woorden, daar moet toch genoeg inspiratie te vinden zijn. Verder laten we ons inspireren door; Andy Warhol, Magritte, Basquiat, Plint e.a.

Zaterdag blok 3: Opnieuw bekeken
Kunstenaars houden ervan de wereld door andere ogen te bekijken. Door hun fantasie en creativiteit te gebruiken kunnen zij in normale voorwerpen heel andere dingen zien. Zo creëren zij kunst door voorwerpen aan elkaar te maken, een andere functie te geven of uit elkaar te halen en anders weer in elkaar te zetten. In dit blok gaan we de dingen onderzoeken, uitvinden en her-bekijken om er tenslotte onze eigen kunst van te maken. Kortom we zetten de wereld even op zijn kop! 
We laten ons inspireren door kunstenaars als Todd mc Lellan, Ursus Wehrly, Kristof Kintera, Bertjan Pot e.a.

Wat zijn de lesvormen?

Groepslessen. 

Wat moet je aanschaffen voor de cursus tekenen en schilderen?

Je hoeft niets aan te schaffen of mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je per blok in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

ls de cursus en de datum die je zoekt niet zichtbaar dan is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je toch interesse dan plaatsen we je op de wachtlijst, mail hiervoor naar info@vak-delft.nl.