Kunst in de Zeventiende Eeuw

Natuurlijk denk je meteen aan ‘onze’ grote meesters van de Barok als Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Vermeer. Die zullen niet ontbreken. Maar in deze cursus kijken we ook naar de periode die eraan voorafging en nemen we een kijkje buiten de grenzen van de Nederlanden. Italiaanse Kunstenaars als Caravaggio en Bernini waren van grote invloed in de Lage Landen.

En heb je weleens gehoord van Adriaen Coorte, Jan Asselijn, Otto Marseus van Schriek en Clara Peeters? Misschien wat minder bekend maar zeker niet minder interessant.

Naast het kijken naar de stijl van de werken wordt ook aandacht besteed aan de symboliek van het werk: wat je ziet is één ding, maar zit er een diepere betekenis achter? Vooral bij de schilderijen van Jan Steen kijk je je ogen uit.

Speciale aandacht is er voor de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch, waar bekende en onbekende kunstenaars samenwerkten aan een mega-project.

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen enkunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles.
De cursus bestaat uit zes lessen.

De eerste lessen van deze cursus zijn op:
Dinsdag 8 december 2020
Donderdag 10 december 2020

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.