Maak kennis met het mooie ambacht edelsmeden


Bij deze cursus edelsmeden leer je verschillende technieken en wordt je creativiteit geprikkeld. Tijdens de 6 lessen krijg je een introductie van de basistechnieken, zoals: zagen, vijlen, solderen en polijsten.

Edelsmeden vanaf 16 jaar tm 99

De korte cursus edelsmeden is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met het ambacht edelsmeden.

Wat leer je tijdens de korte cursus edelsmeden

Eerst voer je een basisopdracht uit, een sieraad maken uit een onedel metaal. Hierbij leer je ook hoe je bijvoorbeeld een schuifmaat gebruikt. Na het afronden van deze opdracht ga je aan de slag met een eigen ontwerp, een sieraad maken in zilver. Je gaat hierbij o.a buigen, solderen en zagen ook is er de mogelijkheid om een parel of steen in je sieraad te verwerken.

Deze cursus wordt gegeven door: Janneke de Bruijn: ‘Sieraden smeden in je eigen ontwerpstijl’

Na mijn afstuderen als goudsmid heb ik mijn Associate degree in Arts & Crafts behaald op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werk ik met veel plezier als edelsmid & ontwerper aan mijn eigen collectie Opus Ada. Ik vind het leuk als een sieraad je nieuwsgierig maakt: hoe is het gemaakt, hoe zit het in elkaar en natuurlijk dat je denkt: mooi! Graag deel ik mijn enthousiasme en kennis voor dit ambachtelijke vak tijdens de lessen. Bij de cursus Edelsmeden leer je verschillende technieken en wordt je creativiteit geprikkeld. Door het onderzoeken van deze technieken, maar ook door vormen, interesses, boeken, de natuur etc krijg je ideeën. Deze ideeën smeed je eigenhandig naar een uniek sieraad in jouw stijl.

Wat zijn de lesvormen?

De lessen worden in groepsverband gegeven. Iedere cursist werkt op zijn of haar eigen tempo en wordt daar individueel in begeleid.
Lessons are also taught in English.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de korte edelsmeden?

Je hebt een aantal materialen en gereedschappen nodig om de basisopdracht uit te voeren. De kosten hiervan bedragen €20,-. Hiernaast heb je ongeveer €25,- nodig voor het sieraad in zilver (afhankelijk van wat je gaat maken). Het is aan te raden om een schetsboek en een werkschort mee te nemen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Volg de docent online

Instagram
website