De verbeelding van de illustratie

Het talent om te verbeelden zit meestal goed verstopt tussen de dagelijkse beslommeringen en het gevoel dat alles 'moet kloppen'. Loskomen ervan is de eerste stap op weg naar... Ja, waar naartoe eigenlijk? Om de reis door de verbeelding te kunnen maken krijg je handvaten op praktisch tekengebied, maar ook om je voorstellingsvermogen aan te wakkeren.

Je leert het verschil tussen 'gewoon' tekenen en illustreren, hoe bij een tekst een illustratie te bedenken en hoe een pagina in te delen.

Dit seizoen gaat het o.a. over illustraties voor het kinderboek en het gedicht voor volwassen.

Illustreren voor volwassenen

Illustreren bij De VAK is voor volwassenen (18+) voor gevorderde beginners tot ervaren gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus illustreren?

In de lessen leer je vaardigheden om verbeelding in je hoofd op papier te krijgen en om bij een tekst 'tussen de regels door' een illustratie te maken.Je leert van een schets een overtuigende illustratie te maken. Ook leer je een 'bladspiegel' te maken met beeld en tekst en een omslag van een boek. En je kunt zeker ook inspiratie opdoen van je medecursisten.

Wat zijn de lesvormen?

Tekenen en schilderen in een groep van maximaal 12 cursisten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de illustratie cursus?

Al het teken- en schildermateriaal is aanwezig. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Proefles aanvragen is mogelijk als de cursus nog niet het maximum heeft bereikt. Neem daarvoor contact op via info@vak-delft.nl.Eigen website van docent