De kunst van het wonen in 6 lessen!

Al bij de Romeinen vormden de huizen en tuinen van de vermogende mensen een eenheid. Ook voor ‘gewone’ mensen was een tuin als plek voor recreatie en bron van voedsel belangrijk. In deze lessen gaan we door de geschiedenis heen en kijken naar de ontwikkelingen van zowel huizen als de bijbehorende tuinen. Van stadswoning tot paleis – alles komt voorbij!

Huizen en tuinen voor volwassenen

Deze cursus is voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Huizen en tuinen?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis op maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen van deze cursus de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Huizen en tuinen?

Voor deze cursus hoef je niks mee te brengen.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op drie verschillende momenten: maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis maandag en donderdag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.