In deze cursus schilderen we een stilleven naar waarneming of van een foto.

Stap voor stap bouwen we het schilderij op. We analyseren het onderwerp en maken een eerste schets. Met de basiskleuren van olieverf maken we een kleurenpalet met verschillende toonwaarden. We leren hoe we eenvoudige correcties kunnen aanbrengen in de compositie, waarbij we letten op de ruimtelijke werking van de vormen en de restvorm. Hoe verder we komen in dit kunstzinnig proces hoe meer we de werking van olieverf ervaren. Er wordt gewerkt op tafel ezels en klein formaat doek.

Tijdens het schilderen doe je veel materiaalkennis op over het gebruik van de verf, mediums en kwasten. Door het volgen van een traditionele manier van schilderen kom je altijd tot een bijzonder resultaat. Je hoeft daarvoor geen talent te hebben. Werken met olieverf is heel plezierig, omdat je lang in de verf kunt doorwerken.

Nb. Het werken met olieverf kan allergische reacties geven en een bepaalde geur. We werken daarom niet met terpentine, maar met gamsol waar de reukstoffen in geminimaliseerd zijn. De ruimte waarin we werken wordt goed geventileerd.

3 x 10 lessen.

Je docent is Marieke Tiescheffer