‘Doordat ik meer weet over de achtergrond van kunstwerken kan ik er meer van genieten!’
Altijd al meer willen weten over de achtergronden van schilderijen, beelden of architectuur? Mensen geven al duizenden jaren vorm aan de wereld en dat laat natuurlijk zijn sporen na.

De Stijl – een eeuw oud
Theo van Doesburg geeft in oktober 1917 het eerste nummer uit van De Stijl. Dit tijdschrift is bedoeld voor kunstenaars die een rationele abstractie nastreven, en dus niet op gevoel gebaseerde, expressionistische abstractie. De Stijl wordt ook de naam van een beweging met leden als de schilders Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Bart van der Leck en architecten als J.J.P. Oud, Robert van ’t Hoff en Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo. In deze cursus gaat het om de nieuwe revolutionaire ideeën van de De Stijl beweging. Daarnaast komt het werk en de ontwikkeling van de afzonderlijke leden aan bod.

Cursusdata 
Deze cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend en dinsdagmiddag. Hij bestaat uit vijf lessen en een excursie. 

Kosten
De kosten van deze cursus zijn € 101,- Je kunt inschrijven door rechtsboven op deze pagina het dagdeel van je keuze te selecteren en daarna op de button Inschrijven te klikken.

Korting
Het is ook mogelijk om in één keer te kiezen voor een serie van 5 cursussen. Je ontvangt dan 10% korting en betaalt
€ 455,- in plaats van € 505,-. 'De Stijl - een eeuw oud', maakt deel uit van de series op de dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Wil je inschrijven voor een hele serie, klik dan op één van de onderstaande links.