Je mag het zelf ontdekken….. 

In deze creatieve kindercursus van 3x10 lessen werk je met verschillende technieken. In het eerste blok leer je stap-voor-stap tekenen. In het tweede blok maak je figuren van gips, hout, gaas, afvalmateriaal en papier-maché. In het laatste blok mag je zelf kiezen wat je wil: knutselen, tekenen of de nieuwe techniek van stop motion

Creatieve kindercursus voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

In deze cursus voor beginners en gevorderden krijgen kinderen verschillende technieken aangeboden. Elke les wordt een specifieke onderdeel van een techniek aangeboden. Daarna verzin je zelf wat je er mee kan maken. Het ontwikkelen van het creatieve proces staat centraal; wat wil ik, wat kan ik, wat vind ik mooi. Tijdens het werken worden begrippen uitgelegd als kleur, compositie en fantasie. Ook worden technische tips gegeven hoe je iets kunt verbeelden.

Wat leer je tijdens de kindercursus tekenen, ruimtelijk werken en stop motion? 

In het eerste blok leer je beter tekenen met de stap-voor-stap methode. Er zijn veel voorbeelden op papier van dieren, auto’s en vreemde wezens die je na kunt tekenen. Per les wordt een specifiek onderdeel van de techniek in een korte opdracht geoefend. Zoals het aanbrengen van schaduw, het letten op de richting van de lijnen en het gebruiken van verschillende arceertechnieken. Ook teken je met verschillende tekenmaterialen als potloden, houtskool, conté en inkt. Na vijf lessen gaan we ook met kleur werken; kleurpotloden (60 kleuren), aquarel en pastel krijt. Aan het begin van de lessen doen we een korte oefening.

In het tweede blok “Ruimtelijke werken” gaan we figuren maken van papier-maché en gips. Van kippengaas, ijzerdraad, hout of karton maken we een stevige basis. Daaromheen breng je lagen papier-maché of gips aan. Omdat je laag voor laag opbouwt is het een verrassing wat het wordt. Er zijn voldoende voorbeelden van dingen die kunt maken zoals een gekke hoed, fantasie vis, een plattegrond, huizen, tuin en zwembad en een parasol, een dierentuin, raketten, bloempot, fotolijstje, kasteelmuur van kurk, vreemde wezens met voetjes…

Het laatste blok is “Stop Motion”. We beginnen met het maken van een spannend verhaal. Daar maak je van speciale klei figuren en dingen in de omgeving, bijvoorbeeld bomen, een tafel of een auto; net wat je in je verhaal nodig hebt. Ook kunnen we een decor schilderen voor de achtergrond. Dan ga je zelf de foto’s maken (stap-voor-stap) en maken we samen het filmpje op Window Movie maker. We kunnen er nog geluiden onderzetten of tekst aan toe voegen. De filmpjes worden opgestuurd.

Wat zijn de lesvormen?

In deze les kunnen kinderen individueel werken aan dezelfde opdracht. Als kinderen eigen ideeën hebben kunnen ze ook vrij werken met de aanwezige technieken. Het zelf verzinnen wat je kan maken is een proces wat begeleid wordt door de docent. En de docent helpt je ook met het bedenken hoe jij dat het beste kan maken.  

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen?

Alle materialen zijn aanwezig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.

Facebook
Eigen website van docent