Je eigen tekenstijl ontdekken en ontwikkelen

Deze tekencursus van 3x10 lessen is voor gevorderden die hun tekentechnieken verder willen ontwikkelen. We maken gebruik van diverse materialen als inkt, stiften, krijt, conté houtskool. Je krijgt meer inzicht in moderne en klassieke tekentechnieken. 

Tekenen, tekentechnieken voor tieners van 10 tot 15 jaar

Deze tekencursus is voor kinderen die al kunnen tekenen, maar hun teken technieken en creatieve ideeën nog verder willen ontwikkelen.

Wat leer je tijdens de tekencursus?

Deze tekencursus van 3x10 lessen is voor tieners die al ervaring hebben met tekenen, maar hun tekentechnieken nog verder willen ontwikkelen. In de les maken we gebruik van diverse materialen als inkt, stiften, krijt, conté en houtskool. Je krijgt meer inzicht in moderne en klassieke tekentechnieken. Je leert de volgende technische begrippen toe te passen: compositie, lijnvoering, tonaliteit, vorm en volume, natekenen, portrettekenen, werken met verschillende materialen, abstraheren, stippen en vlakken, tekenen met gras of ander natuurlijk materiaal, collage techniek. In de lessen is speciale aandacht voor de ontwikkeling van je persoonlijke stijl. 

Wat zijn de lesvormen?

In iedere les staat het eerste half uur de ontdekking van een nieuw materiaal of techniek centraal. Dit is gezamenlijk, daarna werk je individueel verder aan je eigen tekening.

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor de tekencursus?

Alle materialen zijn aanwezig, dus je hoeft niets mee te nemen. 

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De inschrijving gaat per 10 lessen. Als je alle drie de blokken deel wil nemen, dan schrijf je je drie keer in. Om zeker te zijn van een plekje is tijdig aanmelden gewenst.

Informatie over de tijden en startdata vind je bij de button inschrijven. Hier kan je een startdatum selecteren.


Facebook
Eigen website van docent