Creatief aan de slag in je les?

Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs hebben we lessen gemaakt die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Je gaat aan de slag met technieken die we allemaal wel kennen, maar waarbij je nog een verdieping kunt gebruiken. Met de technieken die je in deze les leert kun je aan de slag in je eigen klas. 

Creatieve technieken voor leerkrachten

Deze cursus is speciaal bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs. Door het zelf te ervaren kun je makkelijker een vertaalslag maken naar de klas. Je krijgt handvatten om zelf creatieve lessen te geven. 

Wat leer je tijdens de cursus creatieve basistechnieken?

BLOK 1 - Zes basistechnieken €160,- 
In zes lessen van 2 uur, gedurende een schoolseizoen, komen de volgende technieken aanbod: Monoprint en sjabloondruk, Idee noterend tekenen, pop up ‘s, mengen in verschillende technieken en collage. In de laatste les brengen we alle technieken samen.

BLOK 2 - zes grafische technieken € 160,-
Grafische technieken inzetten in het basisonderwijs is vaak een hele bedoeling, maar door het zelf te dien en te vertalen naar het onderwijs is het heel goed te doen. In 6 lessen van 2 uur gedurende het schoolseizoen komen de volgende technieken aanbod. Etsen, linosnede, monoprint, sjabloondruk, zeefdruk. In de laatste les komen verschillende technieken samen.

BLOK 3 - zes basistechnieken vervolg € 160,- 
In 6 lessen van 2 uur gedurende een schoolseizoen komen de volgende technieken aanbod: Fotografie met telefoon/camera, stop motion/animatie, schilderen, ruimtelijk en klei. In de laatste les brengen we alle technieken samen.

Wat zijn de lesvormen?

Deze cursus is een groepsles. Samen met andere leerkrachten uit het basisonderwijs ga je aan de slag met de basistechnieken of grafische technieken. 

Wat moet je aanschaffen of meebrengen naar de cursus?

Het materiaal zit inbegrepen bij de cursus. 

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Schrijf je in voor één of meerdere blokken.