Combi cursus voor kinderen - tekenen, timmeren en schilderen
3x 10 lessen

1. Tekencursus voor kinderen 5-12 jaar
In deze cursus gaan we stap voor stap dieren en monsters natekenen. We beginnen met voorbeelden en daarna kies je zelf het onderwerp. We leren dik en dun te tekenen, letten op verhoudingen en het aanbrengen van schaduwpartijen. We leren de eenvoudige vorm in een afbeelding herkennen. Zo lijkt de neus van een panter op een driehoekje. Ook letten we op de compositie en de achtergrond. Elke les wordt een nieuw element besproken, zodat alle begrippen duidelijk worden.

2. 3D timmeren en zagen voor kinderen. Leeftijd: 5-12 jaar
We beginnen met het maken van een mini boomhut. We hebben hiervoor verschillende kleine stukken zacht en glad hout die op een houten plank worden bevestigd. We leren schuren, timmeren, lijmen, letten op splinters en zagen alleen onder begeleiding. In het tweede deel van de cursus gaan we gips gieten (sokkels) en maken we draadfiguren en figuren van papier-maché. Ze kunnen in of bij de boomhut wonen.

3. Basis cursus schilderen voor kinderen 5-12 jaar
In deze cursus maken we grote schilderijen met acrylverf. We beginnen met schilderen op muziek. Je kijkt goed naar je tekening en verzint een verhaal met figuren of vormen die je er in ziet. We gaan ook spelen met lijnen en vlakken, mengen kleuren in verschillende toonwaarden en schilderen met verschillende arceringen. Het laatste onderdeel is het maken van een zelfportret, dat doen we met de methode ‘nat-in-nat’ schilderen. Nu leer je ook meer over hoe je een oog, neus en mond kan schilderen.

Je docent is Marieke Tiescheffer