Wil je leren tekenen en schilderen? Kennismaken met verschillende technieken en materialen? Meer te weten komen over het werken met beeldelementen als compositie, perspectief, toon en lijn? Dan is de basiscursus tekenen en schilderen iets voor jou.

Je werkt met houtskool, potlood, inkt en pastelkrijt en met schildertechnieken waarbij acryl- en aquarelverf worden gebruikt. Je verkent verschillende manieren om tot een tekening of schilderij te komen.
Leren kijken, leren interpreteren, werken met of zonder voorbeeld, schilderen naar de werkelijkheid en naar fantasie.

De basiscursus wordt aangeboden op 2 verschillende dagen en op verschillende tijden. Door Mariska van den Enden op dinsdagmiddag, door Wilma Keizer op de woensdagmiddag en door Victor Roerade op de woensdagavond
Zij zijn meesters in het vak. Zij helpen je ontdekken waar jouw sterke kanten liggen, zodat je die later verder kan ontwikkelen.

Bij deze cursus krijg je in 2 blokken allerlei technieken geleerd en leer je goed kijken.

In het eerste blok van 18 lessen staan goed kijken en het stilleven centraal. Je werkt met houtskool, pastelkrijt, potlood, oliepastel aquarelverf en acrylverf aan de hand van stillevens. Zo leer je goed kijken én leer je op speelse wijze goed kleuren te mengen.

In het tweede blok van 18 lessen komen portret, model en werken vanuit de fantasie aan bod. Je werkt onder andere met houtskool, collage, acryl, pastel en water en aquarel.  Je werkt in dit deel meer aan het ontwikkelen van eigen fantasie.

In het tweede blok kun je ook instromen als je het eerste blok niet hebt gedaan. 

Cursus- en materiaalkosten:
De cursus is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen.

Wil je deze teken- en schildercursus volgen bij De VAK in Delft?
Schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’ rechtsboven op deze pagina.